Provedel je i ranije tresao mrežu: Sada sam proučavao Imobilea

"Znam da Luis Alberto centaršutevima gađa drugu stativu - vidio sam prostor i krenuo

4056 pregleda 0 komentar(a)
Trenutak pred "eksploziju" Olimpika: Probedel pogađa gol kolege Jana Oblaka, Foto: Reuters
Trenutak pred "eksploziju" Olimpika: Probedel pogađa gol kolege Jana Oblaka, Foto: Reuters

Nije golman-golgeter kao što su bili Rožerio Seni ili Hoze Luis Čilavert, ali njegov pogodak protiv Atletiko Madrida u Ligi šampiona bio je najbolji primjer kako napadači treba da se kreću...

Isticao je 95. minut utakmice na rimskom "Olimpiku" kada je Laciov momak sa brojem 94 Ivan Provedel pobjegao odbrani Atletika - odbrani koju je godinama najteže "probiti" - i glavom zatresao mrežu za veliki remi (1:1).

"Bila je takva buka da se nije čulo da li mi sa klupe traže da odem u napad ili ne. Ipak, uspjeli su da mi jave da je počeo posljedni minut nadoknade i odlučio sam da odem ispred gola Atletika", rekao je za Sky sport heroj Lacija.

Ono što je najviše impresioniralo planetu kod tog gola bila je smirenost golmana Lacija nakon neuspješnog kornera i "čitanje" Luis Alberta kod njegovog ubacivanja prije pogotka.

"Mogao bih da se našalim da sam proučavao Ćira Imobilea", kroz smijeh je rekao Provedel. "Znam da Luis Alberto centaršutevima gađa drugu stativu - vidio sam prostor i krenuo..."

Da ima njuh za golove 29-godišnji Provedel pokazao je i prije tri godine kada je nastupajući za Juve Stabiju u Seriji B takođe glavom zatresao mrežu.

"Olimpiko" je sinoć čekao da "eksplodira" nakon magije Imobilea, Matije Zakanjija ili Pedra, a heroj je postao momak od kojeg to niko nije očekivao - momak iz Pordenonea.

Bonus video: