Jovetić ušao i propustio veliku šansu, Olimpijakos izgubio od Frajburga

Kompletirani mečevi 1. kola Lige Evrope, Njemci slavili u Pireji 3:2, Vest Hem "okrenuo" TSC (3:1), AEK iznenadio Brajton u Engleskoj (3:2), goleada u Amsterdamu u duelu Ajaksa i Marseja (3:3)

8775 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Centimetri su dijelili Stevana Jovetića od prvog gola, u tek drugom nastupu u dresu Olimpijakosa.

Crnogorski napadač ušao je na teren pola sata prije kraja u meču 1. kola takmičenja po grupama Lige Evrope protiv Frajburga na ispunjenom "Karaiskakisu" u Pireju.

Ušao je kod rezultata 1:2, pomogao svom timu da izjednači na 2:2, a kada su Njemci poveli 3:2, propustio je veliku šansu da donese Atinjanima remi, nekoliko minuta prije kraja - lopta je prohujala pored stative i pogodila spoljni dio mreže. Ostalo je 2:3...

Jovetić je došao početkom septembra, pošto je prošle sezone nosio dres Herte, a debitovao je prošlog vikenda protiv AEK-a u domaćem prvenstvu.

Frajburg je poveo golom Mađara Šalaija u 9. minutu, izjednačio je El Kabi u 40, a onda je Grifo u sedmom minutu nadoknade prvog dijela vratio Njemcima vođstvo.

Novo izjednačenje, sa Jovetićem na terenu, Olimpijakosu je u 70. minutu još jednim golom donio El Kabi, ali je Frajburg 86. poslije kornera i udarca Filipsa stigao do pobjede.

U istoj grupi, TSC iz Bačke Topole je senzacionalno vodio protiv Vest Hema nastavka, golom Stanića u 48. minutu, ali su Englezi ekspresno okrenuli - Petrović (autogol), Kudus i Souček donijeli su konačnih 3:1.

Crnogorski internacionalac Marko Rakonjac igrao je posljednjih 10 minuta za TSC.

Ajaks i Marsej igrali su 3:3 u goleadi u Amsterdamu, a u istoj, grupi B, veliko iznenađenje - AEK je tukao Brajton u Engleskoj sa 3:2.

Atalanta je bila bolja od posljskog Rakova (2:0), Rendžers je u Glazgovu pobijedio Betis 1:0, dok je Sporting preokretom dobio Šturm u Gracu - 2:1.

Bonus video: