Spektakularan gol Dimarka: Inter se ne zaustavlja

Majstorija beka "nerazura" dovoljna za pobjedu u Toskani

6603 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Inter je na gostovanju Empoliju bio daleko od ritma koji je nametnuo u prve četiri utakmice Serije A, ali je uradio dovoljno da sačuva maksimalan učinak na startu sezone.

Peti trijumf "nerazura" ima pečat Federika Dimarka koji je početkom drugog poluvremena na spektakularan način, udarcem iz prve nakon odbitka, sproveo loptu u mrežu sa dvadesetak metara.

Kada se sve sabere bio je to i jedini bitan detalj u Toskani, pa je Inter "na mišiće" prošao gostovanje i produbio krizu Empolija koji još nije osvojio bod niti dao gol u šampionatu ove sezone.

"Imali smo dva i po dana za ovaj meč nakon gostovanja Sosijedadu i nije nam bilo lako da ga pripremimo, posebno zato što je Empoli u međuvremenu promijenio trenera", rekao je Simone Inzagi i dodao:

"Nismo bili dovoljno dobri. Nedostajalo nam je energije, ali smo bili strpljivi. Odlično smo otvorili utakmicu, stvorili nekoliko šansi, a kasnije je bilo sve teže. Mogli smo da izbjegnemo tenziju u posljednjih nekoliko minuta, ali zaslužili smo trijumf", istakao je Inzagi.

Empoli nije zatresao mrežu Intera na posljednjih 10 mečeva. Još od aprila 2006. kada je velikan poražen 1:0 zahvaljujući autogolu Marka Materacija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: