Ignjatović: Moramo da poštujemo ekipu koja nas je jedina savladala

Budućnost sjutra (18.30) u 10. kolu Meridianbet 1. CFL dočekuje Mladost

3847 pregleda 1 komentar(a)
Uroš Ignjatović, Foto: FSCG
Uroš Ignjatović, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti sjutra (18.30) u 10. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige dočekuju Mladost Lob.bet.

Aktuelni šampion je u prvom kolu izugbio od Mladosti nakon preokreta (2:1) i to mu je jedini poraz u domaćem šampionatu. Potom je ekipa Mladena Milinkovića, računajući i Kup, vezala devet utakmica bez poraza.

„Neuspjeh na startu prvenstva nas je poljuljao. Nikada nije lijepo kada u sezonu uđete porazom, ali srećom brzo smo se konsolidovali, novi trener nas je posložio i sada smo potpuno druga ekipa u odnosu na start sezone“, govori za klupski sajt desni bek Uroš Ignjatović.

Budućnost će nakon šest utakmica (po tri kod kuće i na strani) imati podršku navijača.

„Moramo da imamo maksimalno poštovanje prema ekipi koja nas je jedina savladala. Uostalom, imamo ga prema svakoj ekipi i pred svaki meč se pripremamo krajnje ozbiljno sa idejom o trijumfu. Stanje na tabeli je takvo kakvo je i pozicija OFK Mladost ne smije da nas zavara. Promijenili su trenera, biće željni da ostvare dobar rezultat, a mi ćemo se potruditi da ostvarimo svoj cilj“.

Desni bek smatra da je ekipa podigla formu.

„Mislim da smo podigli formu u posljednje vrijeme i da igramo sve bolje i bolje, a tome u prilog idu i rezultati. Drago nam je što se navijači vraćaju na stadion, nedostajali su nam, jer se uvijek ljepše osjećamo kada su tu – uz nas. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja kako stručnog štaba, tako i navijača i da ćemo nastaviti sa pozitivnim nizom“, jasan je 22-godišnji defanzivac.

Budućnost nakon prvog kruga takmičenja zauzima prvo mjesto na tabeli sa 18 bodova – ima tri boda više od drugoplasiranog Jezera, a četiri od Sutjeske i Dečića...

"To je pozicija koja se od Budućnosti očekuje iz godine u godinu, a svi mi koji igramo za klub moramo da budemo svjesni toga. Kraj sezone je daleko, znamo šta je naš cilj, tako da nam je svaka naredna utakmica – najvažnija. Maksimalno smo fokusirani na Mladost, želimo tri boda i da napravimo dobar uvod za naredno kolo“, poručio je Uroš Ignjatović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: