Kreće drugi krug 1. CFL, lider traži revanš, debi dvojice trenera

Danas sve utakmice 10. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige. Sutjeska Meridianbet protiv Jezera, što je najzvučniji meč gledano po pozicijama na tabeli, Budućnost čeka Mladost Lob.bet, jedini tim od kojeg je izgubila ove sezone

3659 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Jezero - Sutjeska u 1. kolu prvenstva, Foto: FSCG
Sa meča Jezero - Sutjeska u 1. kolu prvenstva, Foto: FSCG

Desetim, vanrednim kolom Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige danas će ujedno početi i drugi krug domaćeg fudbalskog šampionata.

Budućnost je u subotu pobjedom protiv Petrovca napokon ostala na vrhu - sama, Sutjeska se takođe drugim vezanim trijumfom probila do trećeg mjesta sa četiri boda manje od lidera, a toliko ima i četvrtoplasirani Dečić. Prije početka prvenstva upravo su ovo bila tri tima koja su figurirala na najveće stvari.

Predviđenu hijerarhiju na vrhu za sada “kvari” Jezero - tim Ivana Brnovića je najveći hit i najveće iznenađenje prvenstva, a bio bi još veće da nije bilo domaćeg poraza od Mornara u subotu, tek drugog Plavljana od početka sezone.

Derbi kraj Bistrice

Upravo će fudbaleri Jezera danas imati priliku da se iskupe i vrate se na uspješan put, iako ih čeka jedno od najvećih iskušenja - gostovanje vicešampionu i aktuelnom osvajaču Kupa, ekipu Sutjeske.

Nikšićani su se oporavili nakon avgustovske krize koja se proširilila i na dobar dio septembra, vezali su dvije pobjede nakon šest uzastopnih mečeva bez trijumfa i protiv Jezera ciljaju nova tri boda.

- Očekujem bolje izdanje u odnosu na meč protiv Rudara. Prije svega mislim na pristup, odnos i ulaz u utakmicu. Ako to povećamo na odgovarajući nivo, mislim da nećemo imati problema - kaže pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.

Sutjeska je u subotu “slomila” Rudar golom Dušana Vukovića u 85. minutu. Bio je to prvi od tri meča koja glavni trener Nikšićana Vladimir Janković mora da propusti zbog suspenzije, danas je drugi...

“Jezero je kvalitetna ekipa, to je pokazala u prvenstvu, a i pozicija na tabeli to govori. Veoma su organizovani, dobri u tranzicijama, posjeduju individualni kvalitet. Očekuje nas zahtjevan meč”, dodao je Miličković.

Sutjeska će biti bez povrijeđenih Boža Markovića i Marka Matanovića.

“Vjerujemo u sebe, nadam se da ćemo zadržati nivo igre od prethodnih utakmica, da ćemo pobijediti i nastaviti pozitivan niz. Jezero je dobra ekipa, dobro je počelo sezonu”, poručio je fudbaler Sutjeske Đorđe Šaletić.

Budućnost (sa publikom) za revanš novajliji

Jedini poraz u dosadašnjem dijelu sezone Budućnost je doživjela u prvom kolu - od novog člana elite, Mladosti Lob.bet. Mladen Milinković je sa saradnicima taj meč odgledao sa tribina, neposredno nakon što je imenovan za trenera, da bi potom pošto je sjeo na klupu vezao 10 utakmica bez poraza, računajući i Kup.

Danas, dva mjeseca i pet dana od pomenutog duela, Budućnost će pokušati da se revanšira timu iz Donje Gorice. Nakon tri meča suspenzije publika će ponovo moći na stadion pod Goricom, a najvatreniji navijači Budućnosti nakon šest (imali su zabrane i na tri gostovanja).

“Neuspjeh na startu prvenstva nas je poljuljao. Nikada nije lijepo kada u sezonu uđete porazom, ali srećom brzo smo se konsolidovali, novi trener nas je posložio i sada smo potpuno druga ekipa u odnosu na start sezone”, govori za klupski sajt desni bek Uroš Ignjatović.

Budućnost je na posljednjih pet mečeva osvojila 13, od mogućih 15 bodova.

“Mislim da smo podigli formu u posljednje vrijeme i da igramo sve bolje i bolje, a tome u prilog idu i rezultati. Drago nam je što se navijači vraćaju na stadion, nedostajali su nam, jer se uvijek ljepše osjećamo kada su tu - uz nas. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja kako stručnog štaba, tako i navijača i da ćemo nastaviti sa pozitivnim nizom”, jasan je 22-godišnji defanzivac.

Debiji Pekovića i Savovića

Dva prvoligaša danas će predstaviti nove trenere.

Dečić gostuje Jedinstvu Franca u Bijelom Polju sa Miloradom Pekovićem na klupi, koji je sa tribina stadiona u Tivtu odgledao subotnju pobjedu Tuzana protiv Arsenala.

Upravo je Arsenal drugi tim sa novim trenerom, a Milija Savović debitovaće na domaćem terenu - rival Tivćana je posljednjeplasirani Rudar, koji je u prvih devet kola postigao samo jedan gol, ali uprkos toma ima pet bodova, četiri manje od Jedinstva i Mladosti.

Meč na stadionu u Velikom gradskom parku igra se u 15.30 sati (prenos na RTCG).

Ostali igraju u 18 h (Jedinstvo Franca - Dečić, Sutjeska Meridianbet - Jezero), 18.30 (Budućnost - Mladost Lob.bet), odnosno 19 časova, kada kolo u jadranskom derbiju zatvaraju Mornar i Petrovac.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: