Mladost zaustavila šampiona, Zorić u posljednjem napadu donio pobjedu Dečiću, remi u Nikšiću

Odigrane utakmice 10. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige

53516 pregleda 92 reakcija 29 komentar(a)
Detalj sa utakmice Budućnosti i Mladosti, Foto: FSCG
Detalj sa utakmice Budućnosti i Mladosti, Foto: FSCG
Ažurirano: 27.09.2023. 22:24h

Ni u drugom meču ove sezone Budućnost nije uspjela da savlada Mladost - nakon poraza u prvom krugu, aktuelni šampion je večeras pod Goricom, u 10. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige, remizirao sa ekipom iz Donje Gorice -2:2.

Budućnost je povela u 18. minutu, a strijelac je bio Ivan Novović, koji je postigao lijep gol iz slobodnog udarca, ali su gosti izjednačili šest minuta kasnije kada je mrežu zatresao mladi Marko Jukić.

Domaća ekipa je do kraja prvog poluvremena mogla do nove prednosti, ali su Damjan Dakić i Vasilije Adžić bili neprecizni, šansu je imao i Balša Sekulić, a dobar na golu Mladosti bio je Nikola Ivanović.

FK Budućnost
foto: FSCG

I onda početkom drugog poluvremena preokret - napad Mladosti je išao sa desne strane, Aleksa Maraš je ušao u šesnaesterac i savladao Đorđija Pavličića.

Imala je Budućnost inicijativu, ali je do gola stigla tek u 79. minutu kada je rezervista Veljko Batrović, nakon centaršuta Petra Grbića, postigao gol.

Veljko Batrović
Veljko Batrovićfoto: FSCG

U 90. minutu je upravo Grbić imao odličnu priliku, ali se rezultat nije mijenjao.

Poslije dvije vezane pobjede u ligi, Sutjeska je remizirala sa Jezerom, pa je propustila priliku da današnjeg rivala prestigne na tabeli - 1:1.

U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika, a najbolju za Sutjesku nije iskoristio Balša Boričić koji je sa oko 25 metara pogodio prečku, a poslije njega je sa distance šutirao i Srđan Krstović, ali se rezultat nije promijenio. Priliku za goste u prvom dijelu nije iskoristio Petar Pavlićević.

U nastavku prvi do pogotka stiže Jezero - Krstović je oborio Arandu, a Argentinac iz slobodnog udarca postigao lijep gol.

Fudbaleri Jezera proslavljaju gol
Fudbaleri Jezera proslavljaju golfoto: FSCG

Vođstvo Jezera trajalo je devet minuta - Matija Stijepović je u 58. minutu u kaznenom prostoru oborio Vuka Strikovića, a siguran sa 11 metara je bio Dragan Grivić.

Grivić postiže gol
Grivić postiže golfoto: FSCG

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja.

A Dečić je na debiju novog trenera Milorada Pekovića stigao do pobjede nad Jedinstvom u Bijelom Polju (1:0) i pruezeo drugo mjesto na tabeli.

Gosti su poveli iz posljednjeg napada na utakmici - kombinovali su Draško Božović i Stefan Milić, a lopta je na kraju došla do Kristijana Vulaja koji je asistirao Darku Zoriću.

Darko Zorić
Darko Zorićfoto: FSCG

U prvom poluvremenu oba tima su imala po jednu šansu - Ognjen Stijepović nije iskoristio priliku za goste, dok je na drugoj strani Alija Krnić izašao sam ispred Igora Nikića , ali nije uspio da ga savlada.

Tivatski Arsenal je prekinuo niz od pet mečeva bez pobjede (šest računajući i Kup) i danas na debiju novog trenera, Milije Savovića, savladao Rudar (2:0).

Utakmicu u Tivtu je obilježio dvostruki strijelac Damjan Mugoša, koji je mrežu tresao u 30. i 39. minutu.

Arsenal je u drugom poluvremenu mogao i do trećeg pogotka, ali je Aleksandar Macanović u 53. minutu pogodio stativu.

Fudbaleri Arsenala
Fudbaleri Arsenalafoto: FSCG

Sa druge strane, Rudar je već u šestom minutu imao sjajnu priliku preko Vaska Kalezića, šansu je u prvom dijelu imao i Bismark Apija, a početkom drugog poluvremena priliku nije iskoristio Lazar Knežević, da bi u 90. Kalezić ponovo bio neprecizan.

Realizacija je najveći problem Rudara, koji je na 10 utakmica u CFL postigao samo jedan gol.

Bodove su podijelili Mornar i Petrovac, a utakmica u Baru je završena 0:0.

Sa utakmice u Baru
Sa utakmice u Barufoto: FSCG

Gosti su početkom drugog poluvremena imali odličnu šansu, Slobodan Babić je izašao sam ispred Stefana Popovića, ali je golman Mornara sačuvao mrežu.

Mornar je u finišu imao prilike preko Sava Stojanovića i Balše Dubljevića, ali pogodaka nije bilo.

Rezultati:

Arsenal Tivat - Rudar 2:0

Damjan Mugoša 30, 39.

Sutjeska Meridianbet - Jezero 1:1

Dragan Grivić iz penala 58 - Fakundo Valter Aranda 49.

Jedinstvo Franca - Dečić 0:1

Darko Zorić 90+3

Budućnost - OFK Mladost Lob.bet 2:2

Ivan Novović 18, Veljko Batrović 79 - Marko Jukić 24, Aleksa Maraš 47.

Mornar - Petrovac 0:0

Standings provided by Sofascore

Bonus video: