Bonući: Odluka da dođem u Berlin je "luda", nadam se da će se sve isplatiti

"Selektor Italije Spaleti mi je rekao da moram da igram mnogo utakmica kako bih bio u ekipi - mislim da ću ove sezone imati prilike za to"

3670 pregleda 0 komentar(a)
Bonući, Foto: 1. FC Union Berlin (X)
Bonući, Foto: 1. FC Union Berlin (X)

Italijanski fudbaler Leonardo Bonući rekao je da se nada da će se njegova "luda odluka" da pređe u Union Berlin isplatiti na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Bonući je posljednjeg dana prelaznog roka iz Juventusa prešao u Union Berlin i namjerava da završi reprezentativnu karijeru na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj, gdje će Italija braniti titulu.

Njemačka će biti domaćin turnira, a 36-godišnji Bonući će se u toj zemlji tokom čitave sezone pripremati za to takmičenje kako bi dobio poziv selektora.

Bonući je prvi put napustio Seriju A, ali to nije želio, već da ostane do kraja ugovora u Juventusu, za koji je odigrao više od 500 utakmica. Međutim, trener Masilijano Alegri rekao mu je da na njega ne računa, pa je između Uniona i Lacija, Bonući izabrao njemački klub.

"Znam da je ovo luda odluka. Ali morao sam da izađem iz zone komfora. Igrao sam 20 godina u Italiji", rekao je Bonući.

On je dodao da želi da se bavi trenerskim poslom po završetku igračke karijere i da će mu selidba u Njemačku pomoći da iskusi drugačiji životni stil, stil igre, treninga i metod rada.

Trener Uniona Urs Fišer dopriio je Bonućijevom dolasku.

"Razgovarali smo na italijanskom, to je najvažnije... Ne, razgovarali smo o mojoj situaciji jer sam u Juventusu 50 dana trenirao sa dvojicom ili trojicom igrača. To je potpuno drugačije od treninga sa ekipom. Rekao sam mu da su mi potrebne tri ili četiri nedjelje da se pripremim, sada smo u četvrtoj nedjelji i nadam se da ću uskoro biti spreman", naveo je Bonuči.

On je debitovao za Union u porazu od Real Madrida (0:1) prošle sedmice u Ligi šampiona, a na debiju u Bundesligi napravio je penal u porazu od Hofenhajma (0:2) u subotu.

To je bio drugi uzastopni poraz berlinske ekipe na domaćem terenu, gdje je prethodno imala niz od 24 utakmica bez poraza. Union je izgubio posljednje četiri utakmice u svim takmičenjima.

"Teško je, ali znam da ćemo da napredujemo", rekao je Bonući i dodao da je odbrana u Bundesligi "potpuno drugačija" od Serije A, pošto u Njemačkoj defanzivci moraju da pokriju veći dio terena.

"To je najteža stvar u odbrani, morate da napadate napadača. U drugoj situaciji, morate da pokrivate teren. Morate vrlo dobro da čitate situaciju pošto su vaši protivnici kao (napadač Bajera Viktor) Bonifejs veoma, veoma brzi", naveo je Bonući.

Bonući, koji je bio kapiten Italije u posljednjoj utakmici ekipe u junu, rekao je da je razgovarao sa novim selektorom Lućanom Spaletijem o 121. nastupu za državni tim.

"Rekao mi je da moram da igram mnogo utakmica kako bih bio u ekipi. Mislim da ću ove sezone imati prilike za to", rekao je Bonući.

Union će u subotu u prvenstvu igrati protiv Hajdenhajma, a utorak protiv Brage u Ligi šampiona.

Bonus video: