Bajović: Imamo najbolji tim u Crnoj Gori

Vezista lidera 1. CFL Dečića vjeruje da bi ovo mogla da bude sezona u kojoj će Tuzani prekinuti dominaciju Budućnosti i Sutjeske

12552 pregleda 28 reakcija 20 komentar(a)
Andrej Bajović u duelu sa Milošem Brnovićem iz Budućnosti, Foto: FSCG
Andrej Bajović u duelu sa Milošem Brnovićem iz Budućnosti, Foto: FSCG

Turbulentan period je iza Dečića, debakl od Sutjeske prije tri sedmice sada izgleda tako daleko kao da se dogodio prošle sezone, a ne u 8. kolu Meridianbet Prve fudbalske lige.

Poraz od Nikšićana (4:0 na Starom aerodromu) koštao je posla trenera Juraja Jarabeka, a odgovor Tuzana je bio fascinantan - nakon odlaska Slovaka su upisali tri pobjede bez primljenog gola i poletjeli do prvog mjesta.

Tim je preuzeo nekadašnji crnogorski reprezentativac Milorad Peković, a posljednji trijumf u nizu Dečić je upisao u nedjelju protiv Budućnosti (2:0) koju je preskočio na tabeli i od koje sada ima bod više.

- U fudbalu se situacija brzo mijenja, sada se sve okrenulo na našu stranu i evidentan je napredak u našoj igri. S novim trenerom je drugačije, to pokazuju u rezultati - rekao je vezista Andrej Bajović, koji je pogodio za 1:0 protiv Budućnosti.

Gledajući iz ove perspektive, djeluje da je timu bio potreban “šamar” kakav mu je udarila Sutjeska.

- Poslije tog poraza se definitivno nešto promijenilo. Mi igrači smo imali sastanak, pričali smo i sa čelnicima kluba i trebalo je nešto da se desi, da vidimo šta i kako. Srećom, sve je brzo došlo na svoje, sada je tu jedan od najboljih trenera s kojima sa radio - istakao je Bajović, koji je s Pekovićem sarađivao i u Podgorici.

Meč protiv Budućnosti je samo potvrdio koliko može Dečić.

- Mislim da smo na papiru najbolji tim u Crnoj Gori i da to polako dokazujemo. Naravno, to nije garancija za titulu, ali smo protiv Budućnosti zasluženo pobijedili. Više smo željeli trijumf, priznajem i da sam očekivao više od protivnika - kaže 20-godišnji mladi reprezentativac.

Bajović je pogodio u 14. minutu, “plavi” imali šansu da se vrate u drugom poluvremenu kada je Veljko Batrović promašio penal, a tačku na trijumf je u 81. stavio Draško Božović koji je bio precizan sa bijele tačke.

- Imao je Draško i prije gola neke šanse za 2:0, ali bi vjerovatno sve bilo drugačije da je Budućnost iskoristila penal. Ipak, pokazali smo više, šampion sem tog penala i dvije šanse u samom finišu i nije puno prijetio - dodao je Bajović.

Dečić ne krije šampionske ambicije, ali izgleda da malo opreznije prilazi toj temi nego što je bio slučaj ranijih godina kada je takođe imao konkurentan tim.

- Rekao bih da smo naučili lekciju iz prošle sezone kada smo htjeli mnogo, sanjali titulu, a na kraju ostali i bez plasmana u Evropu. I pritisak ljudi iz kluba je manji, moramo da mislimo meč po meč, da idemo korak po korak, jer mnogi žele isto što i mi. U prvom redu Budućnost i Sutjeska - jasan je Bajović.

Dečić je na bod više od Budućnosti, ima pet prednosti u odnosu na Sutjesku...

- Prošlo je samo 11 kola, još je rano za zaključke, jer je razlika među timovima u samo nekoliko bodova. Biće neizvjesno za titulu, ali i za plasman na evropsku scenu, jer to žele i Petrovac, Jezero, Arsenal...

Bajović je ove sezone dao dva gola i zadovoljan je svojim partijama.

- Mislim da napredujem iz dana u dan, to je ono najvažnije. Znam i da mogu bolje i želim da to pokazujem u Dečiću i mladoj reprezentaciji - zaključio je Bajović.

Bonus video: