Interova snaga: Lautaro Martines

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend

2637 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Inter.it
Foto: Inter.it

Inter je kompletirao odbranu, ima i veoma raznovrstan vezni red, jedini dio tima u kojem se naziru problemi u ovom periodu sezone je napad u kojem jednostavno nema adekvatnu alternativu za Lautara Martinesa.

Vidjelo se to u Salernu u subotu kada je Aleksis Sančes “bacio” prvo poluvrijeme, a Lautaro pokazao ko je i kakav je - popularni Bik je postigao četiri gola u pobjedi 4:0, iako je na terenu proveo manje od 40 minuta.

Argentinac je pogađao na sve načine u periodu od 62. do 89. minuta i došao do brojke od devet golova u sezoni. Ubjedljivo je prvi strijelac Serije A.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Dijao (Klermon) - PSŽ je pucao iz svih oružja na gostovanju Klermonu, nije mogao da pobijedi i najveće zasluge za to idu 30-godišnjem Senegalcu.

ODBRANA

Ostigard (Napoli) - Napolitanci polako hvataju zalet, a ubjedljivu pobjedu u Lećeu je najavio Ostigard pogotkom glavom poslije prekida.

Grimaldo (Bajer) - još ljetos se znalo da je Bajer besplatno doveo fantastično pojačanje iz Benfike. Koliko je dobar Grimaldo pokazao je na startu ove sezone - dao je dva gola, oba iz slobodnog udarca.

SREDINA

Hvang (Vulverhempton) - za Gvardiolu je prije utakmice sa Mančester sitijem bio “onaj Korejac”. Poslije izdanja u duelu sa šampionom teško da Gvardiola nije zapamtio kako se Hvang zove.

Haverc (Arsenal) - Mikel Arteta i igrači Arsenala čine sve da se Njemac osjeća komforno. Tako je ekipa “glasala” da baš on šutira penal protiv Bornmuta - pogodio je mrežu, pa možda i krenu bolji dani za bivšeg člana Čelsija.

Gavi (Barselona) - njegov uticaj na igru Barse rijetko kada može da se vidi kroz statistiku. Tako je bilo i u trijumf “blaugrane” protiv Sevilje.

NAPAD

Martines (Inter) - ko zna kako bi se završilo Interovo gostovanje Salernitani da je Lautaro ušao nešto kasnije. Ovako - priča se samo o Argentincu koji je kročio na teren u 54. minutu, a od 62. do 89. postigao čak četiri gola.

Korea (Atletiko Madrid) - dvostruki strijelac za “kolćonerose” koji su lako preokrenuli meč poslije minusa od 2:0 protiv Kadisa.

Suares (Almerija) - nestvaran meč za Suaresa - prvo je het-trikom donio prednost 3:0 Almeriji, kasnije je Granada došla do boda, a Kolumbijac doživio tešku povredu.

Votkins (Aston Vila) - imao je svoj dan u goleadi protiv Brajtona - sve što je šutnuo završilo je u mreži.

Sane (Bajern) - da ima kontinuitet vjerovatno bi već godinama bio ponajbolji fudbaler na svijetu. Ove sezone pravi razliku, radio je to i protiv Lajpciga za vikend.

Bonus video: