FK Otrant-Olimpik: Šovinizam i najbrutalnije provokacije na nacionalnoj osnovi u Radanovićima

"Za razliku od uprave i fudbalera Grblja, kojima zahvaljujemo na domaćinskom-prijateljskom odnosu i krajnje korektnoj igri, većina domaće publike iskazala je sve ono što ugrožava naš fudbal, sport i suživot, a protiv čega se moramo boriti i izborićemo se"

19726 pregleda 41 reakcija 17 komentar(a)
Sa meča u Radanovićima, Foto: Printscreen Facebook/FK Otrant-Olympic - Ulcinj
Sa meča u Radanovićima, Foto: Printscreen Facebook/FK Otrant-Olympic - Ulcinj

Fudbalski klub Otrant-Olimpik iz Ulcinja saopštio je da su igrači i navijači te ekipe doživjeli jako neprijatan "doček" u Grblju, na utakmici 12. kola Druge crnogorske fudbalske lige i da su bili izloženi šikaniranju i najbrutalnijim provokacijama na nacionalnoj osnovi.

Otrant-Olimpik je u saopštenju objavljenom na Fejsbuku pozvao nadležne na reakciju.

"Ko zna koji put moramo da skrenemo pažnju na šovinizam i huligansko ponašanje neke, nazovi, grupe navijača, na crnogorskim fudbalskim terenima", dodaju iz ulcinjske ekipe.

Naglašavaju da, za razliku od uprave i fudbalera Grblja kojima zahvaljuju na domaćinskom-prijateljskom odnosu i krajnje korektnoj igri, većina domaće publike iskazala je sve ono što ugrožava fudbal, sport i suživot.

"A, protiv toga se moramo boriti i izborićemo se. Apelujemo - budimo ljudi, budimo sportisti, njegujmo fer-plej i viteško nadmetanje, lišeno politike i dnevne politike. A, kako se to radi i kako izgleda, znate svi koji dolazite u Ulcinj, naprimjer. I uvijek ste dobrodošli...", zaključuju iz Otrant-Olimpika.

Meč u Radanovićima završen je pobjedom gostiju od 3:1.

Bonus video: