Budućnost našla rješenje za Jezero: "Plavi"slavili u Bijelom Polju

Budućnost u gostima savladala Jezero 3:1

23129 pregleda 50 reakcija 9 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti (arhiva), Foto: FSCG
Fudbaleri Budućnosti (arhiva), Foto: FSCG

Derbi 13. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige pripao je fudbalerima Budućnosti - "plavi" su večeras u Bijelom Polju savladali Jezero (3:1), umakli mu pet bodova na tabeli i primakli se prvoplasiranom Dečiću na samo poen zaostatka.

Budućnost je povela golom Marka Mrvaljevića, izjednačio je Senaga Naoaki, novo vođstvo Podgoričanima donio Damjan Dakić, a sve dileme oko pobjednika otklonio Stefano Almeida.

Domaći fudbaleri su na početku bili opasniji i prvi imali šansu - u 6. minutu je sa oko deset metara šutirao Balša Tošković, a Đorđije Pavličić morao dva puta da reaguje i izbaci loptu u korner.

Nakon Toškovića, neprecizan je bio i Petar Pavlićević, koji se u finišu prvog poluvremena povrijedio, pa je morao da izađe iz igre.

Budućnost se probudila sredinom prvog poluvremena i povela poslije prve prilike - Uroš Ignjatović je u 27. minutu izveo korner, a Mrvaljević glavom zatresao mrežu.

Tri minuta kasnije Ignjatović je bio neprecizan, da bi na startu drugog poluvremena Mrvaljević propustio priliku da postigne drugi gol.

I u 48. minutu domaći su izjednačili - Marko Šimun je odlično asistirao Naoakiju, a Japanac zaobišao Pavličića i postigao gol.

Imao je Naoaki nakon pogotka još jednu priliku, ali je šutirao preko gola, dok je na drugoj strani neprecizan bio Petar Grbić.

Jezero je prijetilo, ali je u 64. minutu aktuelni šampion stigao do novog vođstva - poslije još jednog kornera Petar Sekulović je spustio loptu, a Damjan Dakić šutirao i zatresao mrežu.

Konačan rezultat postavili su rezervisti u 80. minutu - Tonći Mujan je pravovremeno uposlio Almeidu, koji je izašao sam ispred Stefana Kastratovića i bez većih problema postigao gol.

Budućnost u narednom kolu dočekuje Sutjesku, dok Jezero gostuje Petrovcu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: