Bavarcima bodovi u istanbulskom "paklu", Inter bolji od Salcburga

Galatasaraj - Bajern 1:3, Inter - Salcburg 2:1 u prvim mečevima 3. kola Lige šampiona

7379 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Galatasaraja blistali su 60-ak minuta protiv Bajerna, kao osice su oblijetali gol giganta, pred preko 50 hiljada frenetičnih navijača, imali su aktivnih 1:1, a onda - "izdušili"...

Bavarci su izdržali pravi pakao, da bi potom, u stilu velikog kluba, rutinski u posljednjih pola sata slomili rivala - 1:3, za treću pobjedu u tri kola grupe A Lige šampiona, 15. vezanu pobjedu u grupnoj fazi elitnog takmičenja, 37. uzastopni meč bez poraza...

Poveo je Bajern u 8. minutu golom Kingslija Komana nakon školskog kontranapada i asistencije Sanea, da bi zasluženo izjednačenje Galati donio Mauro Ikardi iz penala u 30. minutu, i to na kakav način - "panjenkom" je raspametio navijače da ispunjenom "Rams parku".

I prije i poslije izjednačenja Turci su propuštali prilike, da bi u nastavku, a posebno u drugom dijelu, postali žrtva ritma koji su sami nametnuli. Nisu više mogli da trče kao i prvom dijelu i pred gostujućim igračima su se otvarala prava prostranstva u napadu.

Hari Kejn je u 73. minutu nakon ubacivanja Džamala Musiale iz drugog pokušaja savladao Musleru, da bi šest minuta kasnije uloge bile obrnute - Kejn je dodao loptu, a Musiala lijepo plasirao loptu sa ivice šesnaesterca.

Bajern na vrhu ima svih devet bodova, dok je Galatasaraj, nakon prvog poraza u sezoni, ostao na četiri. U drugom meču 3. kola grupe A sastaju se Mančester junajted - Galatasaraj.

Inter je na "Đuzepe Meaci" pobijedio Salcburg 2:1 i napravio veliki korak ka osmini finala.

Tim Simonea Inzagija ima sedam bodova na vrhu grupe D.

Aleksis Sančes je u 19. minutu nakon udarca Fratesija skrenuo loptu u mrežu, ali su Austrijanci izjednačili u 57. preko Glukha.

Sedam minuta kasnije, pobijedu finalisti Lige šampiona donio je Čalhanoglu iz penala.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Bonus video: