Dječak koji je "razbio" Milan: Izgleda kao da ima 34, a ne 17 godina

Momak od 17 godina može sve, napisao je "Atletik". Za njega je samo nebo granica, istakao je Tijeri Anri. Varen Zair-Emeri, momak kojeg je "Gardijan" nedavno proglasio za jednog 60 najvećih talenata rođenih 2006. (na istoj listi nalazi se i vezista Budućnosti Vasilije Adžić), proglašen za igrača utakmice između PSŽ-a i Milana u Ligi šampiona

15671 pregleda 1 komentar(a)
Vezisti Milana bili su nemoćni pored supertalenta PSŽ-a: Zair-Emeri tokom meča sa "rosonerima", Foto: Reuters
Vezisti Milana bili su nemoćni pored supertalenta PSŽ-a: Zair-Emeri tokom meča sa "rosonerima", Foto: Reuters

Liga šampiona, meč velikana Pari Sen Žermena i Milana... Vezista "rosonera" Tijani Rejnders uzaludno je dvadesetak metara čupao i vukao igrača sa brojem 33 u dresu "svetaca", ali nije uspio da ga zaustavi - lopta je na kraju stigla do Kilijana Mbapea koji je zatresao mrežu.

I sve to ne bi bila toliko bitna vijest da "broj 33" nije momak od svega 17 godina, nova francuska senzacija Varen Zair-Emeri - dječak koji je u velikom derbiju najjačeg evropskog takmičenja proglašen za igrača utakmice.

PSŽ je bez većih problema savladao Milan (3:0), ali nakon tog meča niko nije pričao o Mbapeu ili drugim velikim zvijezdama oba kluba - svi su pod utiscima nestvarno zrele igre koju je prikazao Zair-Emeri.

"Šta mogu da kažem o njemu? Pogledajte taj nivo, način na koji igra svaki meč, način na koji trenira... On ne izgleda kao neko ko ima 17 godina, više je kao da je napunio 34. Nevjerovatno", rekao je nakon meča trener Pari Sen Žermena Luis Enrike.

I nije samo Rejnders bio nemoćan u duelima na sredini terena sa mladim vezistom "svetaca" - mnogi drugi igrači Milana odbijali su se od njega, dok je on sjajno čitao igru rivala, "vukao" napade svog tima i praktično bez greške razigravao saigrače.

Na kraju, meč je završio sa dvije asistencije (namjestio gol i ranije protiv Dortmunda), a kreirao je još četiri šanse za PSŽ, dok ove sezone u Ligi šampiona ima nestvaran procenat tačnih pasova u završnoj trećini terena - 90,7 odsto.

"Momak od 17 godina može sve", napisao je "Atletik".

"Za njega je samo nebo granica", poručio je Varenov legendarni zemlja Tijeri Anri, gostujući na CBS sportsu.

Francuski "L'Ekip" je igru francuskog supertalenta, koji ima korijene sa Martinika, nazvao blistavom, a dao mu je i ocjenu osam.

Britanski "Gardijan" nedavno je ovog momka uvrstio među 60 najvećih talenata na svijetu rođenih 2006. godine - na istoj onoj listi na kojoj se našao i vezista Budućnosti Vasilije Adžić.

Bonus video: