Juventus u 96. minutu preko Verone do vrha tabele, čudesni Montipo nije mogao sve da odbrani

Andrea Kambijazo dao gol za pobjedu, tim Masimilijana Alegrija bar do sjutra lider Serije A

5718 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje Andree Kambijaza i Arkadijuša Milika, Foto: REUTERS/Massimo Pinca
Slavlje Andree Kambijaza i Arkadijuša Milika, Foto: REUTERS/Massimo Pinca

Možda nema bolji tim od Intera, Milana i Napolija, ali ima karakter i tradiciju koji bi mogli da ga poguraju ka borbi za Skudeto.

Juventus je po ko zna koji put u Seriji A stigao do pobjede u sudijskoj nadoknadi, ovog puta potpuno zaslužene, a heroj je bio Andrea Kambijazo, koji je na isteku 96. minuta zakucao loptu u mrežu Verone za 1:0.

„Bjankoneri“ su lovom pobjedom izbili na 1. mjesto sa bodom prednosti nad Interom, a dva nad Milanom, koji sjutra igraju derbije - „nerazuri“ dočekuju Romu, a „rosoneri“ gostuju aktuelnom šampionu Napoliju.

Poslije remija sa Bolonjom i poraza od Sasuola, činilo se da će se tim Masimilijana Alegrija opet okliznuti u duelima sa „malima“, jer su mu poništena i dva gola.

Naime, Mojze Ken je dva puta uzalud slavio kada je zatresao mrežu. Prvi pogodak mu je poništen u 13. minutu zbog ofsajda, a drugi u 53. zbog faula u začetku akcije nad kapitenom gostiju, Davideom Faraonijem.

I golman Lorenco Montipo je činio čuda, imao nekoliko spektakularnih odbrana, ali ni on nije mogao sve.

U tom 96. minutu, Arkadijuš Milik je pogodio stativu, Montipo spriječio da lopta upadne u mrežu, ali je na njegovu nesreću odbio samo do Kambijaza...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: