Jezero igra za vrh a cilja opstanak

Danas jedna utakmica 15. kola Meridianbet 1. CFL: Jezero u Beranama protiv Mladosti Lob.bet (16 h). Ostali mečevi u nedjelju

5024 pregleda 1 komentar(a)
Trener Jezera Ivan Brnović, Foto: FSCG
Trener Jezera Ivan Brnović, Foto: FSCG

Utakmice 15. kola Meridinabet Prve crnogorske fudbalske lige igraju se ovog vikenda, ali je danas na programu samo jedan meč.

U Beranama, Jezero je domaćin Mladosti Lob.bet (16 h).

Plavljani su treći na tabeli i najveći su hiti dosadašnjeg dijela šampionata. Pobjeda bi ih, međutim, približila opstanku, jer u timu Ivana Brnovića to i dalje apostrofiraju kao najveći i jedini cilj, bez obzira što su trenutno u zoni plasmana na evropsku scenu.

"Teško može biti slučajnost što smo trenutno treći na tabeli. Sa druge strane, razlika između nas i Arsenala je samo pet bodova, tako da mali rezultatski pad vas više vodi ka dnu nego ka sredini tabele. Tako je koncipiran sistem takmičenja koji se pokazao kao dobar, pa bukvalno nijedna ekipa sebi ne može da dozvoli ni minimum opuštanja jer je važna svaka odbranjena šansa i postignuti gol koji donose bodove. Istina je da smo do sada osim rezultata skrenuli pažnju ljubiteljima fudbala i dobrom i organizovanom igrom, što mi je posebno drago. Imamo u timu takve profile igrača koji mogu da odgovore takvim zadacima i to je prvenstveno njihova zasluga. Ipak, sada kreće, kao što vidimo, lošije vrijeme koje donosi i loš kvalitet terena u našoj ligi, što nama ne odgovara i moguće je očekivati rezultatsku krizu. Ipak, svemu smo naredni, imamo još jedan izazov i uhvatićemo se u koštac sa njim jer vjerujem u naš tim koji ima jak karakter", rekao je trener Jezera Ivan Brnović, prenosi CG-fudbal.

Jezero je već četvrtu sezonu zaredom najprijatnije iznenađenje i rezulatski jedan od najstabilnijih prvoligaša - Pljavljani su sezonu 2020/21 završili na petom mjestu, sezonu 2021/22 na šestom, prošle su bili sedmi, a sada konkurišu za najbolji plasman u istoriji.

Ono što je započeo Milija Savović, uspješno nastavili Mladen Lambulić, pa Rade Petrović, Brnović je izgleda dodatno usavršio - može li bajka da potraje?

"Mladost kao protivnik nam definitivno ne leži, jer imaju fizički jaku i visoku ekipu i sigurno da nas očekuje neizvjestan meč, pa pozivam naše divne navijače da nam pomognu i da dođu u što većem broju, sa njima je sve lakše", rekao je Brnović.

Mladost Lob.bet je, s druge strane, porazom kod kuće od Rudara u prošlom kolu preuzela “fenjer” tabele. Tim Radisava Dragićevića, debitant u eliti je u seriji od četiri poraza - pet puta je izgubio posljednjih šest mečeva, uz gostujući remi protiv Budućnosti, i moraće pod hitno da popravi formu kako se ne bi profilisao u glavnog kandidata za direktno ispadanje.

Ostali dueli na programu su u nedjelju, a vodeći igraju prvi - Dečić u 13.30 časova gostuje Rudaru u Pljevljima, isto kada i Budućnost Arsenalu u Tivtu.

Tuzani vode na tabeli sa 29 bodova, jednim više od Podgoričana, a osam više od trećeplasiranog Jezera.

U nedjelju se sastaju i Jedinstvo Franca - Mornar (14 h), kao i Sutjeska Meridinabet - Petrovac (15.30).

Naredne subote, 11. novembra, igra se 16. kolo, a onda slijedi 14-dnevna pauza zbog obaveza reprezentacije. Po povratku sa pauze prvoligaši će odigrati još tri runde - dvije decembarske, nakon čega će biti spuštena zavjesa na jesenju polusezonu.

Parovi 15. kola - subota:

JEZERO - MLADOST DG (16 h)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Nedjelja:

ARSENAL - BUDUĆNOST (13.30)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

RUDAR - DEČIĆ (13.30)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

JEDINSTVO - MORNAR (14)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

SUTJESKA - PETROVAC (15.30)

Sudija: Dejan Marković (Bar)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: