Savić: Raduje kontinuitet dobrih igara, brine loša realizacija

Budućnost se pred pauzu primakla lideru Dečiću na minus jedan - do kraja jesenjeg dijela prvenstva još tri runde

3687 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: FSCG
Fudbaleri Budućnosti, Foto: FSCG

Budućnost je pred novu pauzu zbog obaveza reprezentacija savladala Jedinstvo (3:2), a ubrzo je sa Starog aerodroma za aktuelnog šampiona stigla još jedna dobra vijest.

Ove jeseni sjajni Dečić nakon sedam pobjeda zaredom nije uspio da sruši Jezero (0:0), pa klub iz Tuzi na vrhu tabele Meridianbet 1. CFL sad ima samo bod više od "plavih".

"Najbitnije je što smo osvojili tri boda pred reprezentativnu pauzu, tokom koje ćemo da radimo na ispravljanju nekih loših stvari", poručio je za klupski sajt Vladan Savić, asistent u stručnom štabu Budućnosti.

Savić
Savićfoto: FK Budućnost

Podgorički tim je do trijumfa protiv rivala sa sjevera države stigao nakon što je vodio 3:0, a potom pomalo i strahovao nakon što se Jedinistvo na krilima najboljeg strijelca crnogorskog šampionata Žarka Koraća vratilo na 3:2.

"Raduje nas što smo nastavili kontinuitet dobrih igara i što smo nastavili da stvaramo veliki broj prilika. Mislim da smo mogli da slavimo sa ubjedljivijom razlikom", dodaje Savić.

Mađutim...

"Zabrinjava loša realizacija i nedovoljna koncentracija u određenim momentima što je odlična ekipa Jedinstva uspjela da kazni sa dva gola", naglasio je asistent Mladena Milinkovića.

Budućnost će tokom pauze mnogo igrača poslati u mlađe selekcije Crne Gore....

"Činjenica je da će zbog toga rad da bude malo otežan, ali svakako da smo srećni zbog naših igrača u mlađim reprezentacijama. Na to smo navikli, plan i program je unaprijed spreman i ubijeđen sam da ćemo se dobro pripremiti za finiš jeseni", kaže Savić.

A, do kraja jesenjeg dijela sezone Budućnost očekuju dueli sa Mornarom pod Goricom, dok će gostovati kod Petrovca i Mladosti iz Donje Gorice.

"Imaćemo tri zahtjevne utakmice, svakoj ćemo maksimalno profesionalno da se posvetimo, a cilj Budućnosti je uvijek pobjeda, jer mi drugačije ne znamo da razmišljamo", zaključio je Savić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: