Za život Kalća - Derbi Italije

Drugoplasirani Juventus dočekuje lidera, Inter, u Derbiju Italije večeras od 20,45 sati

4342 pregleda 0 komentar(a)
Kalćo živi za Derbi Italije, Foto: Reuters
Kalćo živi za Derbi Italije, Foto: Reuters

"Sva suština italijanskog fudbala krije se u derbiju protiv Intera. Kalćo živi od takvih nevjerovatnih sudara," govorio je as Juventusa Alesandro Del Pjero o Derbiju Italije.

Tu buru nije uspjela da stiša ni afera Kalćopoli i selidba Stare dame u niži rang, ili problemi sa poslovanjem i izbacivanje Juventusa iz evrokupova...

Neće ni večeras proći bez bure, ali ni u najavi najvažnije klupske utakmice u Italiji, tim prije jer je Inter lider sa svega dva boda više od najvećeg konkurenta.

Uz to, Juventus je u nizu od pet uzastopnih pobjeda, Inter je vezao četiri trijumfa u seriji A.

U tom nizu od sedam utakmica bez poraza, Juve je primio samo gol uprkos tome što je izgubio kapitana Danila zbog povrede, ali se nametnuo Danijele Rugani.

Juve je ove sezone primio sedam golova u 12 prvenstvenih utakmica, a Inter ih gol manje i ima najbolji napad Serije A s 29 golova, 10 više od Juvea.

Lautaro Martines je najbolji sa 12 prvenstvenih golova za Inter, a Simone Inzagi je srećan da se nije povrijedio u utakmicama Argentine, tokom reprezentativne pauze

Inter, međutim, nije imao sreće s Alesandrom Bastonijem jer se defanzivac povrijedio u dresu Italije, a Juve je bez Timotija Vee. No, oporavio se Federiko Kjeza, i postigao dva gola za "azure" protiv Sjeverne Makedonije.

U posljednjih 10 Derbija Italije odigranih u Torinu, Inter je uspio ostvariti samo jednu pobjedu, a Juve će derbi vidjeti kao pokazatelj da li ima ima klase da se bori za Skudeto, nakon tri godine!

Bonus video: