Kotorani vjeruju u povratak u elitu

Bokelj je remijem u posljednjem kolu ispustio lidersku poziciju u Drugoj ligi, trener Slobodan Drašković kaže da rezultat nije ispratio jesenje igre, ali ostaje optimista

2659 pregleda 4 komentar(a)
Drugo mjesto zbog slabije gol-razlike ne mijenja cilj Bokelja, Foto: FSCG
Drugo mjesto zbog slabije gol-razlike ne mijenja cilj Bokelja, Foto: FSCG

Iako je tokom većeg dijela jesenjeg dijela sezone u Drugoj ligi Bokelj rivale gledao sa vrha, remijem u posljednjem kolu na Starom aerodromu protiv Grblja (1:1) Kotorani su lidersku poziciju prepustili Otrant-Olimpiku.

No, osim što je Ulcinjanima pripadala nezvanična i virtuelna “jesenja titula”, margine su vrlo male - dva tima imaju isti broj bodova, ali Kotorani za tri gola slabiju gol-razliku, koja na kraju sezone neće biti najvažnija kategorija prilikom rangiranja bodovno izjednačenih timova, već međusobni skor.

Kako god, u Bokelju smatraju da imaju za čim da žale, ali su istovremeno i zadovoljni plasmanom na kraju jesenjeg dijela takmičenja.

Cilj Bokelja ostaje isti - povratak u elitu. Trener Slobodan Drašković je na starom zadatku, uspjelo mu je to već dva puta, jednom čak da nakon ulaska izbori i Evropu sa starim kotorskim klubom.

- Pomiješana su mi osjećanja, u klubu su zadovoljni, ne i ja. To iz razloga jer rezultat nije ispratio kvalitet naše igre. Doduše, bilo je tu razloga koji nisu fudbalski. Gubili smo bodove na očajnim terenima u lošim vremenskim uslovima za igru u finišu polusezone. Moji igrači jednostavno vole i naučili su da igraju, a nije bilo uslova - kazao je Drašković.

U posljednja četiri jesenja kola Kotorani su od mogućih 12 osvojili pet bodova (pobjeda, dva remija i poraz), što ih je koštalo gubitka liderske pozicije.

- Mi smo imali 13 igrača koji su kadri da se ponesu sa svima u državi, pokazali smo to i u Kupu Crne Gore, eliminisali Mladost Lob.bet, penalima izgubili od Rudara, iako smo bili bolji rival. Nedostatak u broju igrača se ipak osjetio, umjesto nagovještaja velikog bijega kada smo imali šest bodova prednosti, nedostatak svježine i igre na terenima koji to i nisu, uticali su da platimo danak - kaže Drašković, koji ostaje veliki optimista kada su u pitanju šanse da se tim vrati u elitu.

- U klubu vlada savršeno jedinstvo, uslovi, organizacija, atmosfera - sve je na najvećem nivou i to treba iskoristiti da se napravi kvalitativni korak naprijed. Znamo i da nam je boljka u organizaciji i radu sa mlađim kategorijama i to je takođe važan aspekt koji ćemo sigurno unaprijediti.

Drašković je igračima dao odmor do sredine januara, start proljeća je 2. marta.

- Odlazaka iz ovog sastava sigurno neće biti. Imamo premalo igrača da bismo to dozvolili, iako smo na ljeto doveli i uigrali devet novih fudbalera. Pogotovo sam ponosan na podatak da je klub istrpio mladost i neiskustvo u odbrambenoj liniji sa Bojovićem, Vukovićem i Ćetkovićem, koji su iskoristili šansu, značajno unaprijedili svoju i igru tima - zaključio je Drašković.

Bonus video: