Golovi su za njega igra, Darvin “rešeta” i u ovoj sezoni

Šmek u igri na ulici napadač Starog aerodroma Darvin Đukić prenio i na veliki zeleni pravougaonik

2768 pregleda 2 komentar(a)
Đukić ponosan na crvenu devetku, Foto: FSCG
Đukić ponosan na crvenu devetku, Foto: FSCG

Problem italijanskog fudbala je u tome što sada sve počinje kroz škole, dok je moja generacija sa igre fudbala na ulici išla na treninge, govorio je nakon neuspješnog ciklusa “azura” nekadašnji selektor Roberto Manćini, koji je Italiju vodio do posljednje titule na Evropskom prvenstvu.

I nije samo Italija, nije samo Manćini. Na sličan “problem” je više puta ukazivao i legendarni crnogorski fudbaler Dejan Savićević, pokušavajući da objasni zašto nema talenata kao i ranije.

“Sve finte i važne driblinge naučio sam na ulici”, govorio je crnogorski fudbalski “genije”.

Izuzetaka, međutim, ima i danas, i to kod nas. Pokazuje to primjer Darvina Đukića, koji je od cjelodnevne igre fudbala na ulici dospio u reprezentaciju, svake godine je najbolji strijelac lige u mlađim uzrasnim kategorijama. I ove se sezone napadač Starog aerodroma bori za naslov najefikasnijeg u Drugoj kadetskoj ligi, postigao je 23 gola, jedan manje od godinu starijeg, Alena Biševića iz Mornara.

"Sa ulice sam pošao na prvi trening tek sa 10 godina, a velikom fudbalu naučio me je Boris Grbović. Prepoznao je u meni talenat, jako sam mu zahvalan, a onda su usllijedili i pozivi u reprezentacije - pjetlića, mlađih i starijih pionira i sada u kadetima. Prvo kod selektora Radovana Kavaje, a sada i Minje Ljumovića. Postigao sam i gol u pobjedi nad Sjevernom Makedonijom", priča brzonogi 15-godišnji napadač.

Start i brzina, glavne su karakteristike igre mladog napadača.

"Da, baš to karakteriše moju igru, moguće jer mi je idol Kilijan Mbape i ne propuštam njegove utakmice. Pratim mu svaki pokret. Imam i sreće da u klubu dobro radimo, i sada sa trenerom Demirom Ramovićem. Propustio sam neke utakmice zbog problema sa primačem, ali biću spreman za reprezentativno okupljanje", samouvjeren je Đukić.

Njegov talenat ne prolazi nezapaženo.

"Dobio sam poziv sa još dvojicom fudbalera iz Crne Gore da od 11. decembra tereniram u Novom Sadu, preciznije u Vojvodini. Znače ta druženja, razmjene iskustava, šire se pogledi i stiče iskustvo. A fudbal jednostavno obožavam i ne pada mi teško nijedan trening, a utakmice su već uživanje. Mi smo tek osnovan klub i zato igramo Drugu kadetsku ligu Crne Gore, a nadam se da ću kao svaku dosadašnju, i ovu sezonu završiti na prvom mjestu liste strijelaca", zaključio je Đukić.

Bonus video: