Afrički kup nacija ruši snove "farmaceutima", Alonsu odlaze tri kjučna igrača

Debaklom Bajerna u Frankfurtu - 5:1, Bajer Leverkuzen jedina je neporažena ekipa u ligama petice od starat sezone, ali početkom proljeća neće imati prvog napadača i oba štopera

5573 pregleda 0 komentar(a)
Ighrači iz Afrike su nosioci igre Alonsovog Bajera, Foto: REUTERS
Ighrači iz Afrike su nosioci igre Alonsovog Bajera, Foto: REUTERS

Debaklom Bajerna u Frankfurtu - 5:1, Bajer Leverkuzen jedina je neporažena ekipa u ligama petice od starat sezone. Ekipa Ćabija Alonsa je lider Bundeslige. Od 21 utakmice ove sezone dobio je 19, uz dva remija sa Bajernom i Dortmundom.

"Farmaceuti" su u četvrtfinalu Kupa Njemačke a dobili i sve dodadašnje utakmice u Evropi, ali...

Bajeru slijede veliki problemi jer tri klučna igrača odlaze na Kup Afrike u Obali Slonovače (januar i februar 2024).

Osim odlaska i povreda Florijana Virca je veliki udarac za Bajer i sada je na ispitu mogućnost Alonsove ekipe da održi ritam a njemu da pronađe adekvatna rješenja da popuni sastav

Viktor Bonifas igraće za Nigeriju, Odilon Kosune za Obalu Slonovače a Edmond Tapsoba za Burkinu Faso, pa je moguće da će propustitri četiri utakmice u Bundesligi - Augsburg, Lajpcig, Borusija Menhengladbah i Bajern.

A koliko su važni!?

Nigerijac je dao 14 golova uz šest asistencija u 20 nastupa, i propusutio je samo Kup utakmicu sa Zandhauzenom (5:2)

Jedinstveni je sklop Lukakuovog atletizma, Osimenove pokretljivosti, a tehnika... Bonifaćijeva tehnika je bez premca u ligi.

Kosunu je 23-godišpnji štoper, navjerovatno dobar i u kontri, presingu...U ligi je nastupio u svih 13 kola, postigao jedan gol.

Godinu stariji Tapsoba igra sa njim u paru štopera, propustio je tri utakmice zbog povreda ali je zahvalan i na poziciji defanzivnog veznog. Odlično se kreće i ima osjećaj da pravovremeno uputi centaršut.

Bonus video: