Jan-Karlo Simić: Još jedan projekat Milanove legende

Omladinskog reprezentativca Srbije, strijelca za "rosonere" protiv Monce, u Grad mode je doveo bivši direktor Paolo Maldini

7856 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rutinska pobjeda Milana nad Moncom (3:0) u heroja je pretvorila momka koji je tek zakoračio u seniorski fudbal.

Jan-Karlo Simić, momak koji je u maju postao punoljetan, neočekivano je dobio šansu u 24. minutu zbog povrede Tomaza Pobege i brzo je iskoristio - na debiju je u 41. minutu zatresao mrežu i vjerovatno riješio pitanje pobjednika jer je donio velikih 2:0.

Prije toga je, već u 3. minutu, Milan poveo golom Holanđanina Tiđanija Rejndersa. Dvadesetak minuta prije kraja je konačan rezultat postavio Noa Okafor.

Ko je Jan-Karlo Simić? To najbolje zna Milanova legenda Paolo Maldini, koji ga je i doveo iz Štutgarta prošle godine, navodno je za njegovu slobodu “švabama” platio milion eura.

Maldini više nije sportski direktor “rosonera”, smijenjen je ljetos poslije svađe sa čelnicima kluba s kojima nije dijelio istu ideju, ali se i na primjeru Simića, omladinskog reprezentativca Srbije, vidi kakav je posao radio u klubu s kojim je kao igrač pisao istoriju. Simić je sličan “proizvod” kao što su i sa Pjer Kalulu i Malik Čau, defanzivci koje je takođe Maldini doveo u Grad mode...

Simić je rođen u Nirtingenu, ponikao je u lokalnom Hegnahu, a 2016. stigao u nižerazredni Štutgarter Kikers. Dvije godine kasnije je napravio iskorak i pojačao mlađe kategorije Štutgarta. Bila je to najava da će naredni transfer biti u neki mnogo veći klub.

Jan-Karlo je ljetos igrao za prvi tim Milana u nekim pripremnim mečevima, bio je na terenu u duelima sa Juventusom i Real Madridom. Ovo je sada, ipak, nešto sasvim drugačije...

"Kada vidite ove situacije, kada momak kao Jan-Karlo dobije i iskoristi šansu, onda shvatite koliko je emocija u fudbalu. On je sjajna ličnost, pokazuje veliku želju da pomogne timu i zaslužio je ovu nagradu", rekao je Pioli o mladom centralnom beku.

Simić je u nedjelju postao treći najmlađi strijelac Milana od kada se u Seriji A za pobjedu dobijaju tri boda (od sezone 1994/95). Mrežu Monce je zatresao sa 18 godina i 229 dana, mlađi su bili samo napadači Alberto Paloski i Alešandre Pato.

Bonus video: