Juventus opet pod istragom, ponovo se pominje Serija B

“La Republika” tvrdi da bi u slučaju novih dokaza, torinski gigant teško mogao ponovo da se “provuče”...

3535 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Juventus izgleda ne može bez problema - nakon što je prošle sezone kažnjen oduzimanjem 10 bodova i jednogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja zbog finansijskih malverzacija, torinski klub je ponovo pod istragom italijanskih fudbalskih i državnih vlasti, piše rimska “La Repubika”.

Sredinom prošle godine dokazano je da je Juve više od 10 godina prikazivao lažne finansijske iskaze vezane za kapitalnu dobit, a sada je pod istragom i budžet koji je usvojen u decembru prošle godine, nakon odlaska Andree Anjelija sa mjesta predsjednika kluba.

“La Republika” navodi da će detalji istrage biti poznati u narednih 30 dana, te da je slučaj preuzelo rimsko tužilaštvo u saradnji sa Italijanskim fudbalskim savezom (FIGC), a na osnovu dokumentacije koju je spremilo tužilaštvo u Torinu.

List piše da su procesi ponovo otvoreni, jer su se “nakon izricanja presude u maju pojavile nove činjenice čije bi saznanje dovelo do drugačije presude“.

Juve je prošle sezone bio pred izbacivanjem iz Serije A, na kraju je prošao samo sa bodovnom kaznom, ali sada je ponovo u problemu.

“La Republika” tvrdi da bi u slučaju novih dokaza, torinski gigant teško mogao ponovo da se “provuče”...

Bonus video: