Juventus stiže po Vasilija Adžića!

Italijanski velikan spreman da konkretizuje interesovanje za igrača koji bi danas trebalo da bude izabran za najboljeg u Meridian 1. CFL. Sa Apenina stižu vijesti da je ponuda “stare dame” još bolja od one koju je na adresu Budućnosti poslala Bolonja

28447 pregleda 167 reakcija 40 komentar(a)
Adžić, Foto: FSCG
Adžić, Foto: FSCG

Supertalentovani vezista Budućnosti Vasilije Adžić danas bi trebalo da bude izabran za najboljeg igrača Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, a već u srijedu bi mogao da dobije još jednu ponudu - najbolju do sada.

Kako saznaju “Vijesti” iz izvora bliskih dobro obaviještenoj italijanskoj medijskoj sceni, torinski gigant Juventus spreman je da konkretizuje interesovanje za 17-godišnjeg asa koje traje već nekoliko mjeseci, praktično od ljeta...

Prije 20-ak dana na adresu Budućnosti, kako je kazao sportski direktor Podgoričana Andrija Delibašić, stigla je veoma primamljiva ponuda Bolonje, koja osim ozbiljnog obeštećenja uključuje i procenat od 20 odsto od narednog transfera.

"U pitanju je ponuda kakvu odavno jedan italijanski klub nije poslao za igrača sa ex-Ju prostora", rekao je tada Delibašić navodeći da je iznos obeštećenja koje bi pripalo Budućnosti “poslovna tajna”.

Izvori “Vijesti” sa Apenina otkrivaju, međutim, da bi ponuda Juvea bila još unosnija - i za klub i za fudbalera.

O interesovanju Bolonje i Juventusa već nekoliko mjeseci pišu italijanski mediji, uključujući i najpoznatije, “insajderske” novinare, specijalizovane za transfere, kao što su Đanluka di Marcio, Fabricio Romano i Alfredo Pedula.

Pitanje da li bi odlazak iz crnogorske, jedne od najslabijih, u italijansku, jednu od najboljih evropskih liga, bio preveliki “skok” za mladog fudbalera, koliko god bio talentovan, ali je Juventus spreman i da ponudi jasan plan razvoja mladog crnogorskog reprezentativca.

Iako se svake godine bori za trofeje, “stara dama”, posebno u posljednjih nekoliko sezona, brine o mladima, o čemu svjedoči i primjer veoma talentovanog Kenana Jildiza. Mladi 18-godišnji Turčin je u Torino došao u julu prošle godine, prvo je bio dio mladog tima (Juve Next Gen), a ove sezone je i sakupio nekoliko mečeva za prvi tim.

Prije dva dana je prvi put zaigrao od prvog minuta i bio strijelac u pobjedi tima Masimilijana Alegrija nad Frozinoneom 2:1.

Prije njega je Alegri u prvi tim lansirao i vezistu Fabija Miretija, koji je sada legitiman član prve postave.

Bonus video: