Adžić u Juventusu već dobio i prve obožavaoce

Supertalentovani vezista Budućnosti posjetio svoj naredni klub, obišao stadion, kamp prvog i U23 tima, gledao meč Juve-Sasuolo, upoznao se i sa Dušanom Vlahovićem. Početkom februara ponovo će nakratko do Torina - kako bi obavio medicinske preglede i potpisao ugovor sa italijanskim gigantom

28909 pregleda 254 reakcija 35 komentar(a)
Navijačica Juventusa se ponosi fotografijom sa Vasilijem Adžićem, Foto: X
Navijačica Juventusa se ponosi fotografijom sa Vasilijem Adžićem, Foto: X

Mogu li da se smatram tvojom prvom navijačicom?

To je, ispod postavljene slike sa Vasilijem Adžićem, napisala jedna Juventusova “tifoza” i objavila na društvenoj mreži X.

Sedamnaestogošnji, supertalentovani vezista Budućnosti boravio je prethodnih dana u Torinu - gdje se upoznao sa svojim budućim klubom. Sve je spremno za istorijski transfer, najveći iz Crne Gore ikada, a koji će biti definitivno ozvaničen prvih dana februara.

“Adžić je stigao u Torino. Obišao je klupske objekte, gledao je utakmicu protiv Sasuola”, objavio je novinar italijanskog izdanja sajta Goal.com, koji na mreži X ima skoro pola miliona pratilaca.

Uprava Budućnosti prihvatila je ponudu Juventusa po kojoj će “stara dama” uplatiti podgoričkom klubu dva miliona eura kao osnovu za transfer, s tim što konačna cifra može da naraste do, za crnogorske fudbalske prilike nevjerovatnih, pet miliona. Sve zavisi od takozvanih “bonusa” - onoga što mladi crnogorski reprezentativac narednih godina ispuni u jednom od najvećih italijanskih i evropskih klubova.

Adžić je tokom dvodnevnog boravka u gradu podno Alpa posjetio Juventusov kamp, Juventusov hotel, ali i poseban kamp koji koristi najnoviji Juveov izum “Next Gen”, tim do 23 godine, koji se takmiči u trećoj italijanskoj ligi (Serija C) i u kojem se razvijaju Juventusovi talenti.

Jedan od njih - 18-godišnji Turčin Kenan Jildiz, posljednjih dana često stater u prvom timu, tri puta i strijelac, igrač je o kojem se priča i prvi je veliki produkt Juventusove NG.

Adžića, koji će pokušati da krene njegovim stopama, u Torinu je dočekao Đovani Mana, šef projekta “Next Gen” za koji je prije samo 30-ak dana dobio nagradu - menadžer godine u Italiji.

2018. godine stvoren je projekat Juventus “Nex Generation” - ekipa do 23 godine koja se takmiči u trećoj ligi (Serija C), u kojoj se razvijaju Juveovi talenti, a za koju je Đovani Mana, rukovodilac projekta, dobio nedavno nagradu - menadžer godine u Italiji. Juve “Nex Gen”, biće u početku Adžićev dom u Torinu, iz kojeg će pokušati da se nametne prvom timu

“Posljednjih godina ubiramo plodove projekta započetog 2018. godine, na koji smo jako ponosni. Cilj projekta ‘Next Gen’ je sportski, ali i finansijski - ne zaboravimo, na primjer, brojne mlade koji igraju u raznim italijanskim timovima. Srećni smo i zadovoljni, znamo da je to pravi put i tako moramo nastavimo. Tokom godina je bilo uspona i padova, i zbog činjenice da smo ubrzali tranziciju nekih ‘Next Gen’ momaka u prvi tim, tako da sam uvjeren da ćemo i na terenu ostvariti svoje ciljeve, sa mirom i samopouzdanjem”, kazao je Mana dok je primao prestižnu nagradu.

Projekat “Next Gen” predstavljen je i Adžiću, članovima njegove porodice, agentu - tim koji domaće mečeve igra u Alesandriji, udaljenoj oko 100 kilometara od Torina, biće sredina iz koje će najtalentovaniji crnogorski fudbaler kucati na vrata prvog tima. Treniraće i sa prvom ekipom, odmah konurisati i za mečeve Serije A...

Adžiću je dobrodošlicu poželio i sportski direktor Juventusa Kristijano Đuntoli, tvorac šampionskog Napolija, a koji je funkciju u torinskom gigantu preuzeo na početku ove sezone. I dobro mu ide - “stara dama”, iako sa rekonstruisanim, podmlađenim timom, jedina prati Inter u Seriji A.

Vrhunac dvodnevnog boravka u Torinu za Vasilija bila je utakmica Juventus - Sasuolo, koju je gledao iz lože Alesandra del Pjera, jedne od najvećih legendi “stare dame”, a potom i upoznavanje sa momkom koji je obilježio meč sa dva gola, srpskim napadačem Dušanom Vlahovićem.

Adžić i Vlahović ubrzo će biti saigrači. To tada, sve do juna (kada će, nakon što napuni 18 godina, steći pravo da zaigra u inostranstvu), najveći biser crnogorskog fudbala pokušaće da pomogne Budućnosti u pohodu na duplu krunu. A pripreme podgoričkog tima za proljećne bitke nakratko će napustiti za desetak dana - kako bi obavio medicinske preglede i stavio paraf na ugovor sa Juventusom.

Bonus video: