Juve s igračem manje vodio, pa osvojio samo bod: Empoli zaustavio nalet "stare dame"

Arkadijuš Milik dobio crveni karton u 18. minutu, Dušan Vlahović donio prednost, ali su gosti zasluženo osvojili bod

11214 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Serija Juventusa od pet pobjeda u Seriji A je okončana kada je malo ko vjerovao da to može da se dogodi.

"Stara dama" je imala šansu da prebaci pritisak na Inter koji u nedjelju veče gostuje u Firenci, ali je uprskala - osvojila je samo bod protiv Empolija u Torinu (1:1), pa na prvom mjestu uz dva meča više ima plus dva u odnosu na "nerazure"

Ako se zna da je Juve od 18. minuta imao igrača manje zbog crvenog kartona Arkadijuša Milika, onda remi možda i nije loš za tim Masimilijana Alegrija, ali...

Domaćin je početkom drugog poluvremena poveo golom Dušana Vlahovića (to mu je 12. u prvenstvu u sezoni, šesti u posljednja četiri meča) i izgledalo je će velikan preskočiti još jednu "minu".

A onda kao da je Empoli konačno shvatio da ima igrača više u polju, pa je stigao do izjednačenja koje je apsolutno zaslužio.

Mrežu Vojćeha Šćensnog je udarcem sa dvadesetak metara u 70. minutu zatresao Tomazo Baldanci, 20-godišnji vezista kojeg želi Roma u januarskom prelaznom roku.

Gosti iz Toskane su nakon izjednačenja čak bili i opasniji, Juve pokušao da dođe do trijumfa uglavnom iz prekida, ali se rezultat nije mijenjao.

"To je fudbal, ne možete da dobijete svaku utakmicu. Isključenje nas je poremetilo i uticalo je na naš plan. Ovaj remi ne treba da nas poremeti i da utiče na našu sigurnost, ali i dalje ostaje cilj da 25. ili 26. maj dočekamo među prva četiri tima na tabeli", rekao je Alegri.

Atalanta je savladala Udineze 2:0.

Pogađali su Aleksej Mirančuk i Đanluka Skamaka, dvostruki asistent je Šarl de Ketelare.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: