Mijenja li se istorija Bundeslige: Dominacija Leverkuzena, Bajern na konopcima, +5 "farmaceuta" i šansa za prvu titulu

Bajer - Bajern 3:0 u velikom derbiju njemačkog fudbala

6566 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Bajer Leverkuzena napravili su veliki korak prema osvajanju prve titule šampiona Bundeslige u istoriji, velikom pobjedom u velikom derbiju protiv Bajerna - 3:0.

Ekipa Ćabija Alonsa igra fenomenalan fudbal, koji je napokon rezultirao opipljivijom prednošću na tabeli - plus pet imaju "farmaceuti" na vrhu.

Iako je do kraja dugačkih 13 kola, u opticaju je 39 bodova, pitanje je može li išta da zaustavi Bajer Leverkuzen, koji ove sezone, u 31 meču u svim takmičenjima, još ne zna za poraz.

Posebno impresivna bila je partija "farmaceuta" u derbiju - dominacija od početka do kraja, moćni Bajern, koji je u seriji od 11 titula, nije mogao da prati taj ritam.

Domaće je, da ironija bude veća, pokrenuo Bajernov igrač na pozajmici na "Baj areni", Hrvat Josip Stanišić, koji je u 18. minutu, na drugoj stativi, pored statične odbrane tima Tomasa Tuhela, zakucao loptu pod prečku.

Prednost Bajera u 50. minutu udvostručio je Španac Aleks Grimaldo, nakon fenonemanalne akcije - fenomenalne asistencije Nejtana Tela, fenomenalnog udarca, a konačnih 3:0 postavio je Holanđanin Džeremi Frimpong u petoj minutu sudijskog dodatka, iskoristivši "izlet" Bajernovog golmana Manuela Nojera u protivnički šesnaesterac.

Bajer ima 55 bodova, pet više od Bajerna i čak 15 od Štutgarta i Borusije Dortmund. Ima i šansu da promijeni istoriju.

Bajer je veliki klub, finalista Lige šampiona 2002, ali u klupskoj riznici ima samo dva velika trofeja - Kup UEFA 1988. i Kup Njemačke 1993.

Miris prve Salatare osjeća se na "Baj areni"...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: