Bajer upisao novi trijumf - protiv Majnca za rekord, njemački navijači brane tradiciju uz pomoć dječjih automobila

Bajer je "pobjegao" Bajernu na osam bodova nakon 22. utakmice u Bundesligi, Bavarci igraju sjutra u Bohumu

7363 pregleda 2 komentar(a)
Asistencija pa gol za Marokanca Adlija, Foto: REUTERS
Asistencija pa gol za Marokanca Adlija, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.02.2024. 20:46h

U Bundesliogi ništa novo - Bajer je upisaa novi trijumf i ekipa Ćabija Alonsa je lider sa osam bodova, ali i utakmicom više od aktuelnog šampiona Bajerna.

Bejer je slavio u Hejdenhajmu sa 2:1, a "farmaceuti" najčešće pogađaju u nadoknadama.

Prvi pogodak Bajer je preko Džeremija Frimponga postigaio u drugom minutu nadoknade poluvremena, da bi asistent kod tog gola, 23-godišnji Marokanac Amin Adl,i povisio na 2:0 u 81. minutu.

Florijan Virc je bio asistent, ali domaća ekipa je odbijala da se preda, pa je rezervista Marvin Peringer pogodio u 87. minutu, nakon samo pet minutra na terenu.

Ipak Bajer je zatvorio prilaze golu i nije dozvolio domaćinu ni priliku da makar izvuče remi do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Bajer je 32 utakmice bez poraza, 28 pobjeda i četiri remija i 23. februara će, ukoliko ne izgubi od Majnca, oboriti rekord Bajerna iz sezone 2019/2020.

Ostale utakmice u popodnevnom progarmu još su u toku, a razlozi su protesti navijača i prijetnje u slučaju da u njemačke klubove uđe privatni kapital.

Navijači su u protestu koristili dječije autiće na daljinsko upravljanje a na njima su bile dimne bombe.

Najkraće je pauza trajala u Volfsburgu, koji je remizirao sa Borusijom Dortmund (1:1).

Niklas Filkrug je u prvom poluvremenu pogodio za goste, a domaćin je izjednačio preko rezerviste Gerharda.

Rezervista, Amerikanac Brendan Aronson je u finišu utakmice donio tri boda Union Berlinu sa gostovanja Hofenhajmu (1:0).

Majnc je kući protiv Augsburga salvio važan trijumf u borbi za opstanak (1:0), a Štutgart za Ligu šampiona.

"Švabe" su povele u 14. minutu novim golom Girasija, da bi u 22. minutu nadoknade poluvremena ostali sa igračem manje - Štencel je dobio drugi žuti.

Mahmud Dahoud je u igru ušao u 82. minutu umjesto povrijeđenog Deniza Undava, i postigao važan gol u drugom minutu nadoknade.

Darmštat je pogodio u petom minutu preko Sejdela, ali su "švabe" sačuvale trijumf i učvrstile se na trećem mjestu na tabeli.

Ali je Lajpcig prišao Dortmundu, pobjedom nad Menhengladbahom - 2:0. Ćavi Simons u prvom i Loik Openda u drugom poluvremenu, bili su strijelci na "Red Bul areni".

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: