Arsenal u petoj brzini, domaći poraz Totenhema, Aston Vila 4. na tabeli

"Tobdžije" pobijedila Barnli u gostima 5:0, samo šest dana nakon što su dali šest golova Vest Hemu, takođe na gostovanju

3751 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon velike krize tokom božićnih i novogodšnjih praznika, četiri vezana meča bez pobjede, te ispadanja iz FA Kupa, Arsenal ponovo igra zastrašujući fudbal.

Možda i šampionski, ali nije jedini - u formi je i Liverpul, na potezu je Mančester siti.

Niko, međutim, nije tako efikasan u posljednje vrijeme kao momci Mikela Artete - "tobdžije" su slavile 5:0 u Barnliju, što znači da su na dva posljednja gostovanja dali ukupno 11 golova (prošle nedjelje su tukli Vest Hem 6:0).

Prije toga su pobijedili Livrpul 3:1, slavili su i u Notingemu 2:1, Kristal Palasu su dali peticu (5:0) - 21 gol na šest utakmica!

Dovoljno za povrtak u šampionsku trk, gdje Liverpul na vrhu ima dva boda više, a Mančester siti na 3. mjestu dva boda, ali i dvije utakmice manje.

Edegor je već u 4. minutu na asistenciju Martinelija najavio da se domaćinu ne piše dobro na "Tarf muru".

Na scenu je potom stupio Bakari Saka, koji je dao dva gola - u 41. minutu iz penala i u 47. na dodavanje Edegora.

Trijumg su uljepšali Trosar u 66. i Haverc u 78. minutu, za konačnih 0:5.

Ambicije Totenhema da se bori za plasman u Ligu šampiona pretrpjele su ozbiljan udarac nakon domaćeg poraza od Vulverhemptona - 1:2.

Vukovi su poveli preko Gomeša u samom finišu prvog poluvremena, Sparsi izjednačili preko Kuluševskog čim je krenuo nastavak, a čovjek odluke bio je Žoao Gomeš - drugim golom na meču, u 63. minutu nakon školskog kontranapada, donio je gostima važnu pobjedu.

Poraz Totenhema iskoristila je Aston Vila, koja je pobjedom protiv Fulama u gostima (2:0) preuzela četvrtu poziciju.

Dva gola sjajnog Olija Votkinsa - u 23, pa u 56. minutu, lansirali su tim Unaija Emerija, domaći su smanjili preko Muniza.

Njukasl je dočeo Bornmut i vjerovao da će prekinuti lošu seriju kod kuće, umjesto toga je u posljednjim trenucima sačuvao bod (2:2).

Na poluvremenu nije bilo golova, u nastavku goleada - Solanke je doveo "trešnjice" u vođstvo, izjednačio je Gordon iz penala, Semenjo vratio goste na korak od pobjede, ali je Riči u drugom minutu sudijskog dodatka pogodio za 2:2.

Poraz u gostima Vest Hema, protiv sve boljeg Notingem Foresta - 2:0 za domaće, golovima Avoinija i Hadson-Odoija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: