Anćeloti: Kritike su opravdane, i sebe bih zamijenio da sam mogao

„Ja sam odgovoran, a zvižduke i kritike koje smo dobili smo i zaslužili. Pogriješio sam s izborom startne postave, željeli smo da budemo u presingu, da tako stvorimo problem rivalu, a ustvari smo napravili problem sebi jer smo morali da se branimo u niskom bloku”, rekao je Italijan nakon što se Real plasirao u četvrtfinale Lige šampiona

4521 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real Madrid nije izgledao dobro u osmini finala Lige šampiona, ali je na suvi kvalitet, i uz mnogo sreće, eliminisao Lajpcig.

"Kraljevski klub" je među osam najboljih u Evropi, ali to nije zavaralo Karla Anćelotija koji je svjestan da bi Real vjerovatno već sada bio eliminisan da je naspram sebe imao jačeg protivnika od njemačkog predstavnika.

Nakon 1:0 na „Red Bul areni” prije tri sedmice (kada je čovjek odluke bio Braim Dijas) sinoć je u Madridu bilo 1:1.

Real je poveo golom Vinisijusa Žuniora, gosti odmah poravnali preko Vilija Orbana i prijetili do kraja...

„Nismo bili dobri. Igrali smo loše, bez intenziteta, suprotno od onog što je bio dogovor”, rekao je Anćeloti.

„Ja sam odgovoran, a zvižduke i kritike koje smo dobili smo i zaslužili. Pogriješio sam s izborom startne postave, željeli smo da budemo u presingu, da tako stvorimo problem rivalu, a ustvari smo napravili problem sebi jer smo morali da se branimo u niskom bloku”, dodao je Italijan.

Lajpcig je bio bolji kod 0:0, imao je nekoliko ozbiljnih šansi prije nego je u 65. minutu Vinisijus pogodio na pas Džuda Belingema.

Već u 68. su gosti izjednačili i kasnije mogli do preokreta koji bi ih odveo u produžetke.

"Patili smo jer smo igrali loše protiv kvalitetne ekipe koja nije imala šta da izgubi. Da li sam mogao da napravim nekoliko promjena? Niko nije bio dobar, a da sam krenuo da mijenjam one koji su podbacili - prvo bih zamijenio trenera”, poručio je osvajač četiri titule prvaka Evrope.

Ni Toni Kros nije bio zadovoljan.

„Rezultat i plasman u četvrtfinale su jedna stvar, a ono što smo igrali sasvim druga. Na poluvremenu smo bili zadovoljni što je 0:0, u drugom dijelu smo bili nešto bolji, ali ne toliko dobri da bih mogao da kažem da smo zaslužili prolaz”, jasan je povratnik u reprezentaciju Njemačke.

Bonus video: