"Crnogorski" Karabag bio na korak od podviga, Leverkuzen preživio u Azerbejdžanu, Liverpul i Roma već u 1/4 finalu

Prve utakmice osmine finala Lige Evrope

11687 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

I to je moglo da se dogodi - da Bajer Leverkuzen izgubi prvi put ove sezone, i to u Azerbejdžanu.

Nije se, međutim, dogodilo, "crnogorski" Karabag, predvođen Markom Jankovićem i Markom Vešovićem, bio je na korak od istorijskog podviga, da postane prvi tim koji će srušiti nepobjedivu četu Ćavija Alonsa, vodio je 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope, ali je Patrik Šik duboko u sudijskoj nadoknadi vremena spriječio senzaciju - 2:2.

"Farmaceuti" su vezali 35. meč bez poraza u svim takmičenjima, pojačavši rekord njemačkog fudbala, a u revanšu na "Baj areni" za sedam dana veliki su favoriti da prođu dalje.

Karabag je blistao u prvom poluvremenu, vodio je 2:0, prije svega zahvaljujući Braziclu Žuninju, koji je u 26. minutu asistirao Benziji za 1:0, a 45. i sam završio akciju za 2:0.

Pad Karabaga počeo je nakon velike greške francuskog veziste Abdelaha Zubira, koji je u 70. minutu odigrao toliko "dobru" povratnu loptu da je bukvalno poklonio gol Florijanu Vircu, koji je elegantno pogodio 2:1.

I onda, u drugom minutu sudijskog dodatka, rezervista Patrik Šik je pogodio glavom za veliku tugu domaćih fudbalera.

Vešović i Janković bili su svih 90 minuta na terenu.

I dok je Bajer Leverkuzen preživio strah u Azerbejdžanu, Liverpul i Roma već slave plasman u četvrtfinale.

Liverpul je "zapalio" petardu u Pragu, slavio je 5:1, a trenera Jirgena Klopa, osim ubjedljive pobjede, raduje povratak oporavljenog Mohameda Salaha, koji je ušao u drugom poluvremenu.

Mekaliser iz penala u 6, te dva puta Darvin Nunjes - u 25, pa u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, donijeli su "redsima" velikih 3:0 na pauzi.

Bredli je autogolom početkom nastavka nakratko vratio Čehe, a onda su ih dotukli Luis Dias u 53, te još jedan povratnik - oporavljeni Dominik Soboslai, u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Roma je blistala protiv Brajtona - 4:0 na "Olimpiku", za lagodan put na jug Engleske naredne sedmice.

Povredama desetkovani "galebovi" vezali su treći poraz, što se dogodilo prvi put u eri trenera Roberta de Zerbija.

Dibala je u 13. minutu izbjegao ofsajd zamku (tek nakon pregleda u VAR sobi) i zaobišao golmana Stila za 1:0, da bi Lukaku u 43. iskoristio veliku grešku kapitena Brajtona Danka i digao Olimpiko na noge - 2:0.

Brajton je povremeno prijetio, ali je Roma bila nemilosrdna - Manćini u 64. i Kristante u 68. minutu odveli su "vučicu" do ubjedljive pobjede.

Bonus video: