Bajer u strahu od crnogorskog tandema, Dinamo ruši tradiciju

Bajeru u revanšu osmine finala Lige Evrope potrebna pobjeda protiv Karabaga Marka Vešovića i Marka Jankovića, Dinamo u Ligi konferencija brani dva gola prednosti sa PAOK-om u Solunu

4610 pregleda 6 komentar(a)
Vešović u duelu sa Borhom Iglesijasom i Aminom Adlijem na prvom meču, Foto: Reuters
Vešović u duelu sa Borhom Iglesijasom i Aminom Adlijem na prvom meču, Foto: Reuters

Nakon 10 učešća u grupnim fazama najvećih evropskih takmičenja, Karabag je napokon u ovoj sezoni napravio istorijski iskorak, jer se prvi put domogao osmine finala - u Ligi Evrope, a bio je na pragu senzacije u prvom od dva meča sa liderom Bundeslige Bajerom.

No, ekipa crnogorskih reprezentativaca Marka Vešovića i Marka Jankovića, u nadoknadi je ispustila senzacionalnu pobjedu nad ekipom koja je u nizu od čak 36 utakmica bez poraza od starta sezone. Rezervista Patrik Šik je u Bakuu pogodio za remi u drugom minutu nadoknade (2:2).

Revanši osam parova Lige Evrope su večeras, a oči crnogorskih navijača u drugom evropskom takmičenju po kvalitetu biće uprte u “Baj arenu”, baš zbog dvojice naših standardnih reprezentativaca i igrača sa statusom ikona u Azerbejdžanu. Zasluženim, a ako je Brazilac Žuninjo vodio ekipu protiv Bajera, Jankoviću su navijači za epski uspjeh sa Bragom i pobjedu sa igračem manje dodijelili dva nova nadimka - “tenk” i “dinama”.

- Neće biti lako, iako igramo revanš na našem stadionu. Karabag je odlična i sjajno vođena ekipa i smatram da su šanse za prolazak u četvrtfinale podjednake - kazao je Ćabi Alonso, trener Bajera.

I to se nimalo ne može podvesti pod kurtoaznom objavom, jer je Karabag sat vremena bio bolja ekipa, a trener Gurban Gurbanov je prošao obuku u zimskim mjesecima baš u štabu Ćabija Alonsa i kampu Bajera. Tada nijedan od dvojice stručnjaka nije mogao da pretpostavi da će se ubrzo njihove ekipe naći na suprotnim stranama.

Uz taj, biće još puno neizvjesnih i uzbudljivih utakmica. Rendžers je identično remizirao na “Lužu” s Benfikom, Atalanta je, takođe, remizirala u Lisabonu, ali protiv Sportinga (1:1), a Vest Hem je u Farjburgu izgubio 1:0.

Nešto lakše će biti Milanu u Pragu jer ima prednost 4:2, mada je Slavija prijetila i sa igračem manje na “San Siru”. Drugi klub iz Praga, Sparta nema šta da traži na “Enfildu” nakon poraza od 5:1 od Liverpula kući. Brajton protiv Rome, a Viljareal sa Marsejom ulaze u revanše nakon identičnih poraza od 4:0.

I revanši osmine finala u Ligi konferencija odigraće se danas, Aston Vila u derbiju je na gostovanju Ajaksu odigrala bez golova, a Olimpijakos je kod kuće deklasiran od Makabi Tel Aviva sa 4:1. Naš kapiten Stevan Jovetić je na terenu “Karaiskakija” bio od 77. minuta, ali nije uspio da pokrene saigrače. Dinamo je srušio tradiciju do 22 utakmice PAOK-a bez poraza u susretima sa “velikom četvorkom” jugoslovenskog fudbala, i zagrebački “modri” će u Solunu braniti pobjedu od 2:0.

Bonus video: