Spaletiju žao zbog Aćerbija, fudbaler Intera tvrdi da nije bilo rasizma

„Franćesko mi je rekao da nije bilo rasizma. Ali, moramo da vodimo računa o ponašanju, ne samo dva sata na terenu, nego i ostala 22”, istakao je selektor Italije

6882 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Defanzivac Intera Franćesko Aćerbi je navodno na rasnoj osnovi uvrijedio igrača Napolija Žuana Žezusa - taj slučaj je danas tema broj jedan na Apeninima.

Iskusni štoper je zato napustio trening kamp reprezentacije Italije koja ide na turneju u SAD, bila je to odluka Saveza, a selektor Lućano Spaleti je poslao jasnu poruku:

„Svi smo zajedno stali iza izjave. Ne volim što sam u ovoj poziciji, ali moramo da reagujemo na ovakve stvari. Italija je morala da reaguje, jer ovo je važno za našu naciju”, rekao je Spaleti.

Da li je Aćerbi kriv pokazaće istraga. Ako se ispostavi da je vrijeđao protivnika može da bude suspendovan na 10 utakmica.

„Franćesko mi je rekao da nije bilo rasizma. Ali, moramo da vodimo računa o ponašanju, ne samo dva sata na terenu, nego i ostala 22”, istakao je bivši trener Intera i Napolija.

Aćerbija su potom novinari sreli kada se vratio u Milano.

"Nikada nisam izgovorio ništa što ima veze s rasizmom. Dvadeset godina sam profesionalac i znam šta govorim, takve riječi nisu izašle iz mojih usta. Žezus je taj koji je pogrešno razumio”, kazao je Aćerbi.

Žezus je u sinoćnjem derbiju u jednom momentu pozvao sudiju i požalio mu se da ga je Aćerbi nazvao „crnjom”. Kamere su potom uhvatile momenat kada se igrač Intera izvinjava rivalu...

„Mnogo stvari se dogodi na terenu. Igramo fudbal, govorimo određene stvari., ali na kraju se rukujemo i sve se vraća na staro”, dodao je Aćerbi.

Žezus je poslije utakmice bio kratak:

„Što se dogodi na terenu, tu i ostaje”, rekao je Brazilac.

Bonus video: