Gruzija zagledana u svog Maradonu i Euro 2024 - "krstaši" sanjaju noć za sva vremena

Paidžadzea su zbog elegencije zvali "fudbalski Enriko Karuzo", po čuvenom tenoru iz Napulja, a upravo će molitve cijele Gruzije biti okrenute ka jednom drugom momku koji se proslavio upravo u gradu ispod Vezuva

6787 pregleda 0 komentar(a)
Hviča Kvarachelija, Foto: Georgia  GFF (X)
Hviča Kvarachelija, Foto: Georgia GFF (X)

Boris Paidžadze je najveće fudbalsko ime u Gruziji, a arena u Tbilisiju koja se zove po njemu sjutra će podrhtavati i sanjati - tačnije sanjaće cijela zemlja.

Gruzija se nalazi pred vratima raja, u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo dočekuje Grčku - ukoliko slavi zemlja Kavkaskih planina i Crnog mora prvi put će biti dio velikog takmičenja.

Paidžadzea su zbog elegencije zvali "fudbalski Enriko Karuzo", po čuvenom tenoru iz Napulja, a upravo će molitve cijele Gruzije biti okrenute ka jednom drugom momku koji se proslavio upravo u gradu ispod Vezuva.

Hviča Kvarachelija, fudbalski maestro Gruzije i Napolija, imaće priliku da uradi ono što niko prije njega nije uspio - da svoju zemlju odvede na Evropsko prvenstvo.

"Njega nećete čuti da galami tokom utakmice, ali on je naš lider - tihi vođa", opisao je Kvaracheliju jedan od trenera u stručnom štabu Vilija Sanjola, Britanac Dejvid Veb.

Fudbalsku poeziju momka kojeg su u Napulju nazvali "Kvaradona", po božanstvu ovog grada Dijegu Maradoni, svijet je upoznao tokom prethodne dvije godine.

"Svi vide da se radi o igraču nevjerovatne tehnike, ali on je takođe veoma skroman momak i veliki profesionalac", dodao je Veb za britanski "I news".

Hviča je zbog kartona morao da preskoči polufinalni duel sa Luksemburgom - sada je tu, ali ne želi sebe da stavlja u prvi plan.

"Nije važno ko će postići gol - bitno je samo da istrčimo na teren, da se borimo i da pobijedimo", poručio je Kvarachelija za sajt Fudbalskog saveza Gruzije.

Hviča Kvarachelija
foto: Georgia GFF (X)

Meč između Gruzije i Grčke igra se sjutra (utorak) od 18 sati, a pobjednik će završiti u grupi F na Evropskom prvenstvu, gdje već čekaju Portugal, Turska i Češka.

I dva preostala meča baraža igraju se sjutra - Vels u Kardifu dočekuje Poljsku (pobjednik ide u jaku grupu sa Holandijom, Francuskom i Austrijom), dok će Ukrajina u Vroclavu biti domaćin Islandu (bolji će završiti u grupi sa Belgijom, Rumunijom i Slovačkom).

Baraž za odlazak na EP

Utorak

18.00h Gruzija - Grčka

20.45h Vels - Poljska

20.45h Ukrajina - Island

Bonus video: