Vinisijus se rasplakao na konferenciji za medije: Samo želim da igram fudbal

Brazilac je često na terenima širom Španije na meti navijača, koji ga vrijeđaju

5810 pregleda 4 komentar(a)
Vinisijus, Foto: Reuters
Vinisijus, Foto: Reuters

Fudbaleri Španije i Brazila sjutra (21:30) igraju prijateljsku utakmicu u Madridu, pa je tim povodom danas održana konferencija za medije na kojoj je govorio brazilski reprezentativac, Vinsijus Žunior.

Novinari su fudbalera Reala pitali o rasizmu i borbi koju on vodi godinama, pa je Vinisijus u jednom momentu zaplakao.

"Izvinjavam se svima. Samo želim da igram fudbal, da činim sve za moj klub i moju porodicu i da nikada ne vidim crnce da pate", rekao je Vinisijus.

Brazilac je često na terenima širom Španije na meti navijača, koji ga vrijeđaju.

"Sa svakom žalbom osjećam se sve gore, ali morao sam da se pojavim ovdje i da pokažem svoje lice. Tražim pomoć od UEFA, FIFA, Konmebola i FS Brazila (CBF), samo zajedno, u velikoj grupi možemo da se borimo protiv toga (rasizma)", rekao je Vinisijus Žunior.

Poručio je da ne razmišlja o odlasku iz Reala i Španije.

"Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Španije jer bi to značilo da rasisti dobijaju ono što žele. Neću napustiti najbolji klub na svijetu. Ostaću čvrst i jak, jer me podržavaju predsjednik i klub. Verbalni rasizam se ne događa samo u Španiji već i u cijelom svijetu. Svakim danom kad odem kući sam sve tužniji. Niko me ne podržava. Siguran sam da Španija nije rasistička zemlja, ali ima puno rasista i mnogi od njih su na stadionima. Moramo se promijeniti, jer mnogi od njih ne znaju šta je rasizam. Vrijeđaju me zbog boje moje kože i tako me tjeraju da igram loše. Mogu mi reći mnoge druge stvari, a ja im ništa neću odgovoriti. Nadam se da ću moći da idem na terene i da ne razmišljam o onome što bi se moglo dogoditi", rekao je brazilski fudbaler.

Bonus video: