Vodeći mijenjaju gubitnički trend?

Budućnost osvojila samo osam bodova od mogućih 21 u drugom dijelu sezone, Dečić svega dva više. Mogu li da se promijene stvari nakon današnjeg, 27. kola: Podgoričani čekaju Petrovac, Tuzani gostuju Arsenalu

10198 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Brnović (Budućnost) je debitovao za reprezentaciju Crne Gore, Foto: FSCG
Miloš Brnović (Budućnost) je debitovao za reprezentaciju Crne Gore, Foto: FSCG

Nastavlja se domaći fudbalski šampionat nakon reprezentativne pauze, nastavlja se u jakom ritmu sa tri kola u narednih osam dana (subota - srijeda - nedjelja).

Nastavlja se i trka za titulu (Budućnost, Dečić Admiralbet), nastavlja se trka za Evropu (Mornar, Sutjeska Meridianbet, Jezero), nastavlja se i borba za opstanak (Jedinstvo, Mladost DG, Rudar). Arsenal i Petrovac su negdje između, ali ima dovoljno do kraja da se, u slučaju dobre ili loše serije, približe vrhu ili dnu.

Gdje danas, u 27. kolu, igraju vodeći? Upravo protiv Petrovca i Arsenala. Budućnost, koja je poravnata sa Dečićem na vrhu, dočekuje Petrovčane, dok Tuzani imaju nešto teži zadatak, jer gostuju - u Tivtu.

SPRINT ZA TITULU

Još deset kola ostalo je do kraja, a već za dva - naredne nedjelje, na programu je i posljednji međusobni duel, u kojem je Dečić domaćin Budućnosti i čiji bi ishod mogao značajno da utiče na trku.

Proljećni rezultati dva tima - Budućnost je osvojila samo osam, od mogućih 21 bod, Dečić tek nešto više, 10 - pokazuju, odnosno nagovještvaju, da bi prvi mogao da prođe kroz cilj onaj ko izgubi manje, a ne osvoji više bodova.

Ili će se promijeniti taj trend?

“Naredne tri utakmice mogu da usmjere prvenstvo pred sam finiš, ali mislim da je ova protiv Petrovca najbitnija i ukoliko nju riješimo kako se nadamo, onda će sljedeće dvije biti lakše za nas”, kaže novopečeni reprezentativac iz Budućnosti, vezista Miloš Brnović.

Podgoričani su jesedan dobili Petrovac pod Goricom (2:1), golom veziste Almeide u posljednjem minutu. U Petrovcu je bilo 2:2.

“Neugodni su za nas, jer su obje prethodne utakmice bile teške. Znamo da protivnik ima šta da pokaže, ali kao i uvijek mislim da sve zavisi od nas, pogotovo kada igramo na našem terenu. Motivisani smo da ostvarimo pobjedu, jer bi uticala na naše samopouzdanje nakon neuspjeha u prethodnom kolu”, prisjetio se Brnović poraza od Mornara u Baru prije pauze.

Dečić ide u Tivat, gdje je jesenas ostvario minimalnu pobjedu, ali je Arsenal na isti način odgovorio Tuzanima kada su bili domaćini (1:0). Da li će i treći put u međusobnim duelima ove sezone slaviti gost?

“Teško gostovanje, Arsenal je bitno promijenio tim u odnosu na prvi dio. Mislim, ipak, da smo pauzu iskoristili maksimalno, možda je i stigla u prvom momentu da se saberemo nakon dva vezana remija i pripremimo za sve izazove koji nas čekaju u finišu sezone”, kaže mladi reprezentativac Andrej Bajović.

Dečić u srijedu ide u Bijelo Polje, na dan kada Budućnost čeka Mladost DG, a sve prije međusobnog susreta i velikog derbija u nedjelju.

U BERANAMA ZA EVROPU

Petoplasirano Jezero je domaćin trećeplasiranom Mornaru u Beranama i moglo bi, u slučaju trijumfa, da se izjednači sa Baranima na tabeli.

Ovo je, međutim, kolo u kojem bi mogla da profitira Sutjeska, koja ima dva boda manje od Mornara, a favorit je protiv posljednjeplasiranog Rudara kraj Bistrice.

“Oba puta smo dobili Rudar ove sezone, igramo i u dobroj formi, ali bez obzira na to prijala nam je pauza u prvenstvu. Jako smo motivisani i nadam se da ćemo osvojiti sva tri boda i dodatno se priključiti vrhu tabele”, kaže Đorđe Šaletić, bek Nikšićana.

Parovi

JEZERO - MORNAR (15 h)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

SUTJESKA - RUDAR (15)

Sudija: Dejan Marković (Bar)

ARSENAL - DEČIĆ (15)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

JEDINSTVO - MLADOST DG (15)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - PETROVAC (18 h)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: