Tudor: Marušić je krilo, a ne bek, morao sam ja da dođem da bi ljudima to postalo jasno

Lacio pobijedio Juventus 1:0 golom crnogorskog reprezentativca u 93. minutu

6852 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Crnogorski reprezentativac Adam Marušić je na spektakularan način odlučio derbi 30. kola Serije A, golom u 93. minutu za pobjedu Lacija protiv Juventusa (1:0).

Cijeli meč Marušić je odigrao bliže napadu, baš kao nedavno kod Roberta Prosinečkog u mečevima Crne Gore protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije.

Zanimljiv komentar imao je Igor Tudor, još jedan Hrvat, kojem je Marušić podario pobjedu za dobrodošlicu, baš kao što je to uradio i Prosinečkom (pogodak za 1:0 protiv Bjelorusije).

"Postigao je sjajan gol, kao pravi krilni igrač. Morao sam ja da dođem u Lacio da bi ljudima postalo jasno da on nije bek, već krilo", kroz osmjeh je rekao hrvatski trener.

Lacio nije briljirao, ali pamte se bodovi.

"Nije moglo da počne bolje. Igrači su odlično reagovali na moj dolazak, a gol u 93. minutu je nagrada. Ne bih rekao da smo imali sreće, ne vjerujem da to postoji u fudbalu, gdje se vidi samo rad i posljedice tog rada", jasan je Tudor.

Adam Marušić se zaustavio isred kamera televizije Dazn.

"Ovo mi je najljepši gol u karijeri, a postigao sam ga nakon skoro dvije godine. Znači mi i podrška navijača, nadam se da će biti prava i ubuduće", rekao je Marušić.

Lacio je sedmi na tabeli Serije A, a naredne sedmice ga čekaju novi derbiji.

U utorak se ponovo sastaje sa Juventusom, u Torinu u prvom meču polufinala Kupa, a u nedjelju slijedi veliki gradski derbi protiv Rome.

"To je sedmica u kojoj je ulog ogroman u oba takmičenja. Vjerujem da ćemo biti na nivou koji se traži. Da li se vratio pravi Lacio? Nadam se da jeste", poručio je Marušić.

Bonus video: