Marušić pokazao koja pozicija mu više prija

Crnogorski fudbaler dva puta u desetak dana igrao na krilu, u reprezentaciji pa u Laciju, u oba susreta je bio strijelac

5762 pregleda 1 komentar(a)
Marušić slavi pogodak protiv Juventusa, Foto: Andrew Medichini
Marušić slavi pogodak protiv Juventusa, Foto: Andrew Medichini

U sistemu Mauricija Sarija, koji je prije dvadesetak dana na sopstvenu inicijativu napustio Lacio nezadovoljan načinom na koji ga ekipa prati, Adam Marušić je bio apsolutni čovjek zadatka.

Igrao je crnogorski reprezentativac desnog beka, često je morao da zatvara i lijevu stranu odbrane, pa je uglavnom bio spriječen da pokaže koliko može da bude koristan i u napadu. Tako je bilo sve do subote i debija Igora Tudora na klupi Rimljana...

Hrvat je Marušića lansirao kao krilo, a ovaj mu na pravi način vratio u 93. minutu duela sa Juventusom kada je pogodio glavom i postigao prvi gol za “nebesko-plave” još od aprila 2022. i trijumfa nad Đenovom.

- Dao je gol kao pravi krilni igrač. Morao sam ja da dođem u Lacio da bi ljudima postalo jasno da on nije bek, već krilo - rekao je Tudor.

Marušiću definitivno više prija uloga koju mu je namijenio Tudor, ali daleko od toga da mu je ona novost. Igrao je Marušić to i ranije, a prije desetak dana je bio krilo i u reprezentaciji. I tada je bio strijelac - na debiju Roberta Prosinečkog je zatresao mrežu u duelu sa Bjelorusijom (2:0).

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Karnezeki (Atalanta) - tim iz Begrama je ubjedljivo slavio u Napulju (3:0), ali je gotovo 60 minuta Napoli stvarao šanse. Pogađali su “azuri” okvir gola, ali i jednog od najboljih čuvara mreže u Italiji.

ODBRANA

Saliba (Arsenal) - učinio je da Erling Haland bude praktično nevidljiv u okršaju Sitija i Arsenala. Francuz je imao i veliku pomoć Gabrijela Magaljaeša, a u direktnom duelu sa najdominantnijim napadačem današanjice je pokazao zašto je među najboljim štoperima na svijetu.

Rajerson (Borusija Dortmund) - desni bek koji se savršeno uklopio u sistem “milionera” - strijelac gola za 2:0 u sigurnoj pobjedi nad Bajernom u Minhenu.

SREDINA

Mekalister (Liverpul) - trebalo mu je vremena da u dresu Liverpula pokaže sve ono što je od njega želio Jirgen Klop, a u posljednje vrijeme je postao najveća snaga u veznom redu “redsa”. Upisao je majstorsku asistenciju za drugi gol protiv Brajtona koji je postigao Mohamed Salah.

Maunt (Mančester junajted) - za vikend je postigao prvi gol u dresu Junajteda, ali i prvi uopšte od decembra 2022. Debitantski pogodak je bio dovoljan samo za bod protiv Brentforda.

Marušić (Lacio) - nije imao problem da se navikne na poziciju krila, pa je u 93. minutu protiv Juventusa, kada su svi mislili da će se utakmica završiti 0:0, poletio kroz vazduh i pogodio glavom za velika tri boda “nebesko-plavih”.

11 golova je u dresu Lacija postigao Adam Marušić. U Seriji A se upisao 10 puta, a jednom je bio strijelac u Ligi Evrope - u oktobru 2018. je pogodio protiv Marseja na Velodromu u pobjedi 3:1

Barns (Njukasl) - ljetošnje pojačanje iz Lestera se nije isplatilo Njukaslu onoliko koliko je očekivao Edi Hau. Kvalitet nikada nije bio upitan, pa je njegov bljesak u posljednjih desetak minuta duela sa Vest Hemom režirao preokret - “svrake” su od 1:3 došle do 4:3, a Barns je bio dvostruki strijelac.

NAPAD

Leao (Milan) - vezni red i odbrana Fiorentine su napravili početničku grešku u 53. minutu duela sa Milanom - defanzivna tranzicija “viole” je bila tako loša da se Portugalcu otvorio teren i put ka golu, a u takvim situacijama je jedan od najboljih na svijetu. Kazna je bila surova, Milan je slavio 2:1 na “Frankiju”...

Salah (Liverpul) - titula nije moguća bez njegovih golova i egipatski as to dobro zna - donio je tri boda u meču protiv Brajtona, pa je Liverpul sam na vrhu Premijer lige devet kola prije kraja.

Rodrigo (Real Madrid) - dvostruki strijelac u derbiju, Atletik Bilbao nije mogao da parira u Madridu, pa Real na vrhu tabele La Lige čuva plus osam u odnosu na Barsu.

Šik (Bajer Leverkuzen) - specijalizovao se za golove u sudijskoj nadoknadi. Posljednji u nizu je postigao u trijumfu nad Hofenhajmom.

Bonus video: