Arsenal je u formi - Saka, Haverc i Trosar rastjerali "galebove"

Tim Mikela Artete na vrhu Premijer lige - barem do sjutra, nakon rutinskih 3:0 u Brajtonu

2545 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zastrašujuću formu u 2024. godini fudbaleri Arsenala demonstrirali su i u Brajtonu - sigurnih 3:0 za nastavak šampionske trke utroje.

"Tobdžije" su lideri na tabeli sa 71 bodom, jednim više od Mančester sitija i Liverpula, koji ima utakmicu manje. I to kakvu - najveći britanski derbi, sjutra na Old trafordu protiv Mančester junajteda.

Arsenal u ovom slučaju navija za Junajted...

Tim Mikela Artete je u ovoj godini odigrao 10 utakmica u Premijer ligi, devet je pobijedio, uz remi u gostima protiv Mančester sitija. Može li bolje?

Bakari Saka je u 33. minutu načeo Brajton iz penala, nakon što je Lampti neoprezno stao na nogu Gabrijela Žezusa.

Tim Roberta de Zerbija je koliko-toliko parirao rivalu u polju, ali je bio potpuno nemoćan u posljednjoj trećini terena.

Igrao se 62. minutu kada je Kai Havarc sa prve stative ubacio loptu u mrežu nakon asistencije Žoržinja, i pobjednik je mogao da se nasluti.

Leandro Trosar, nekadašnji igrač Brajtona, četiri minuta prije kraja definitivno je "rastjerao galebove", pošto je u kontri vodio loptu od centra sam na golmana i efektno poentirao.

Brajton je ostao u "zlatnoj sredini" - 10. od 20 timova.

Arsenal se sprema za prvi meč četvrtfinala Lige šampiona, u utorak protiv Bajerna, a narednog vikenda u Premijer ligi dočekuje Aston Vilu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: