Sutjeska iz četvrtog pokušaja želi da sruši Mornar

Ova, 29. runda CFL-a trajaće tri dana, dva meča na jednom stadionu, danas tri utakmice, a kulminacija je u utorak, kada Dečić i Budućnost igraju derbi za titulu

4341 pregleda 1 komentar(a)
Škrijelj u duelu sa Šaletićem, Foto: FSCG
Škrijelj u duelu sa Šaletićem, Foto: FSCG

Tri dana trajaće 29. kolo Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, sa kulminacijom u utorak, kada se u derbiju za titulu sastaju Dečić Admiralbet i Budućnost.

Ova runda pamtiće se i po tome što će se dva meča igrati na istom stadionu, “DG areni”, i to dan za danom: Mladost Lob.bet - Petrovac u ponedjeljak i Dečić - Budućnost u utorak.

Tri meča igraju se danas, derbi za Evropu je kraj Bistrice - trećeplasirana Sutjeska Meridianbet domaćin je četvrtoplasiranom Mornaru. Razlika na tabeli je bod u korist Nikšićana, koji žele ne samo da se odlijepe od Barana, već i da naprave dodatni pritisak na drugoplasiranu Budućnost, koja bježi samo četiri boda.

Jer, samo druga pozicija garantuje kvalifikacije za Ligu konferencija, trećeplasirani mora da čeka ishod završnice Kupa i da se nada da Jezero ili Rudar neće osvojiti trofej u konkurenciji Dečića i Budućnosti.

Nikšićani, u svakom slučaju, igraju dobar fudbal od dolaska Miljana Radovića, na pet mečeva ostvarili su četiri pobjede, uz jedan remi. Protiv Mornara imaju dobru priliku da “zaokruže” seriju.

- Mornar je neugodan, ne leži nam, ali i mi smo u formi i daćemo sve od sebe i nadam da upišemo nova tri boda koja bi nam značila u borbi za Evropu - kaže vezista Sutjeske Srđan Krstović.

Sutjeska ove sezone još nije pobijedila Mornar - dva trijumfa Barana po 1:0, kući i na strani, uz jedan remi na “Topolici”. Nikšićane, međutim, još protiv Mornara nije vodio Miljan Radović.

- Imamo razloga za optimizam, isto kao što smo ga imali onog dana kada smo došli i kada smo pričali o tim stvarima. Kvalitet i renome koji Sutjeska ima se potvrđuju, što me baš raduje. Nastavljamo dalje, slijedi Mornar, i da je bilo koja druga ekipa naspram nas pripremali bismo se isto - da pobijedimo - kaže trener Sutjeske.

Jezero, koje je iznenada ostalo bez trenera, u Beranama igra sa Arsenalom, a na sjeveru je još jedan meč, i to direktan u borbi za opstanak - posljednjeplasirani Rudar u Pljevljima protiv Jedinstva želi prvu pobjedu nakon sedam kola i povratak nade da može barem do baraža.

Parovi 29. kola

Nedjelja

SUTJESKA - MORNAR (15 h)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

JEZERO - ARSENAL (15)

Sudija: Mladen Knežević (Berane)

RUDAR - JEDINSTVO (15)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Ponedjeljak

MLADOST DG - PETROVAC (16)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

Utorak

DEČIĆ - BUDUĆNOST (18)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: