Budućnost bolja, Dečić zadovoljniji: Tuzani u derbiju sačuvali +3 i bolji međusobni dkor

Dečić - Budućnost 1:1 na DG areni, u utakmici koja je trajala tri sata. Tuzani poveli golom Matića u 10. minutu, 12 minuta kasnije sudija poslao igrače u svlačionicu dok najvatreniji navijači Budućnosti ne napuste tribinu zbog ubacivanja baklji i petardi u teren. Meč nastavljen nakon 55 minuta prekida. Despotović izjednačio u 63.

64369 pregleda 58 reakcija 56 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 09.04.2024. 22:04h
Završeno
20:51h

Kraj utakmice na DG areni: Dečić - Budućnost 1:1.

Podgoričani su dva minuta prije kraja nadoknade tražili penal nakon starta Drešaja nad Grbićem, sudija Savović se nije oglasio.

Derbi je počelo u 18 sati, završio se praktično u 21, računajući 50-minutni prekid.

Dečić - Budućnost
foto: FSCG

Budućnost je igrala bolji fudbal, bila bliža pobjedi, iako je gubila od desetog minuta. Dečić je na kraju zadovoljniji - tim Milorada Pekovića sačuvao je tri boda prednosti na vrhu, sedam kola prije kraja, a sačuvao je i bolji međusobni skoro koji će se gledati ako timovi budu izjednačeni na tabeli.

Izmjena: 21:59h
20:39h

Prvi put je zaprijetio Dečić u drugom poluvremenu, i to ozbiljno - slobodan udarac sa same ivice šesnaesterca izveo je Ognjen Stijepović, raspalio je po lopti, ali pravo u golmana Pavličića. Još osam minuta do kraja.

20:22h

Budućnost je mogla do preokreta, Vukotić je šutirao lijevom nogom sa skoro 25 metara - lopta je pogodila stativu.

20:20h

Sjajan gol rezerviste Đorđija Despotovića, Budućnost je u 63. minutu izjednačila protiv Dečića - 1:1.

Dečić - Budućnost, Đorđe Despotović
foto: FSCG

Napadač koji je stigao na polusezoni, a koji je na debiju, baš protiv Dečića pod Goricom dao dva gola, 2:2, odapeo je ljevicom sa ivice šesnaesterca - neuhvatljivo za golmana Nikića.

Izmjena: 22:00h
20:12h

Budućnost napada u drugom poluvremenu, ali do prve šanse stiže tek u 57. minutu - sjajan udarac Vasilija Adžića iz okreta sa 13-14 metara, odlična odbrana golmana Dečića Nikića.

20:01h

Počelo je drugo poluvrijeme, u Budućnosti je Miloš Brnović zamijenio Luku Mirkovića.

19:48h

Tenzije i na poluvremenu, ovoga puta između igrača dva tima. Arbitar Savović stasti smiruje kartona - Orahovac kod Budućnost i zamijenjeni Matić iz Dečića, dobili su javne opomene.

19:43h

Kraj prvog poluvremena koje je, sa prekidom, trajalo skoro dva sata. Dečić - Budućnost 1:0.

Dečić - Budućnost
foto: FSCG
Izmjena: 22:02h
19:41h

U nadoknadi prvog dijela zamijenjen je autor jedninog gola i najbolji strijelac Dečića, Bojan Matić. Povrijedio ga je Luka Mirković, oštrim startom za koji je dobio žuti karton.

19:33h

Budućnost bolja nakon prekida, šampion je napravio pritisak, ali Dečić odolijeva. Dobru šansu glavom nakon kornera u 38. minutu imao je Vukotić - sa samo dva metra pogodio je stativu. Lopta kao da ga je iznenadila.

Milan Vukotić
foto: FSCG
Izmjena: 22:02h
19:18h

Utakmica je nastavljena 55 minuta nakon što je prekinuta.

18:57h

"Varvari" su se ipak smilovali, nakon više od pola sata prekida počeli su da napuštaju tribinu. Očekuje se da će utakmica uskoro biti nastavljena.

Izmjena: 22:03h
18:47h

Nema naznaka, za sada, da će navijači napustiti dio tribine. Prekid traje već 20 minuta.

18:28h

Arbitar je poslao igrače u svlačionicu.

18:24h

Sudija Miloš Savović konsultuje se sa delegatom - navijači Budućnosti od starta meča ubacuju baklje i petarde u teren, utakmica se prekida maltene svaka dva minuta, nisu prestali ni nakon "posljednjeg upozorenja".

Varvari
foto: FSCG

Delegat je naredio da isprazni dio tribine na kojoj su navijači Budućnosti. Kamere su "uhvatile" riječi Petra Grbića, fudbalera Budućnosti, koji mu kaže: "Nemojte to da radite, napravićete još veći haos".

Izmjena: 22:04h
18:12h

Budućnost je mogla da izjednači već u narednom napadu nakon primljenog gola, ali je golman Nikić odbranio udarac Ivanovića.

18:11h

Dečić je poveo u 10. minutu iz prve ozbiljnije akcije na meču.

Dečić - Budućnost
foto: FSCG

Duga lopta sa polovine Tuzana, štoper Budućnosti Sekulović je neobjašnjivo ispao, Božović je ostao sam, jureći ka golu ipak je usporio, zatim se lažnjakom oslobodio Sekulovića i kao na tacni poslužio Bojana Matića.

Nekadašnjem napadaču Partizana nije bilo teško da osmi put ovog proljeća zatrese protivničku mrežu.

Izmjena: 22:03h
18:02h

Počeo je meč na DG areni.

17:52h

Poznati su i sastavi timova. Jedna promjena u sastavu Budućnosti je evidentna sa promjenom trenera: kapiten Petar Grbić, koji bio starter na 26 od 28 mečeva ove sezone (dva je bio suspendovan) preseljen je na klupu za rezerve.

Dečić Admiralbet: Nikić - Drešaj, Balić, Đeljaj, Ujkaj - Bajović, Čagas - Zorić, Šarkić, Božović - Matić.

Budućnost: Pavličić - Ignjatović, Sekulović, Orahovac, Gašević - Mirković, Adžić - Ivanović, Vukotić, Mujan - Sekulić.

17:50h

Dečić uoči današnjeg derbija ima tri boda više od Budućnosti i šansu da pobjedom napravi veliki korak ka tituli, jer do kraja ostaje sedam kola. Podgoričani, s druge strane, sa novim trenerom Ivanom Brnovićem žele da se vrate u igru.

Standings provided by Sofascore
Izmjena: 18:03h

Bonus video: