Peković: Dobar rezultat za nas; Brnović: Bili smo bliži, pokušaćemo da držimo ovaj intenzitet

Derbi sezone na DG areni završen 1:1. Dečić zadržao tri boda prednosti u odnosu na Budućnost i bolji međusobni skor, sedam kola prije kraja.

6323 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Trener Dečića Milorad Peković bio je zadovoljan remijem u derbiju - njegova ekipa je sačuvala tri boda prednosti na vrhi i bolji međusobni skor, iako je veći dio susreta bila inferiorna.

Meč na DG areni obilježio je i 50-minutni prekid, koliko je navijačima Budućnosti trebalo da napuste "boks" na krajnjem dijelu tribine, po naredni delegata zbog ubacivanja baklji i petardi u teren.

"Teška utakmica, mislim dobro ušli u nju, poveli na vrijeme. Desilo se onda to što se desilo, duga pauza, činjenica je da je Budućnost izašla bolje nakon toga. Imala je više od igre, imala kontrolu, mi smo imali problem sa ulascima u duele, dali smo im dosta prostora. Ipak, nakon gola smo se opet malo stabilizovali i mislim da je 1:1 dobar rezultat za nas", kazao je trener Dečića Milorad Peković.

Tri boda prednosti (četiri, sa međusobnim skorom), a u opticaju još 21.

"Ništa nije riješeno, puno bodova je u opticiaju, ali bitno je da nismo izgubili nakon svega. Treba sada da se smirimo, da mislimo na subotu, svaka utakmica je jako bitna, ima još dosta mečeva i probaćemo da održimo distancu", dodao je Peković, čiji tim gostuje Petrovcu u narednom kolu.

Milorad Peković
foto: FSCG

Budućnost tada dočekuje Rudar i biće to prilika da novi trener Ivan Brnović upiše prvu pobjedu na klupi. Večeras je bio blizu...

"Jako sam zadovoljan pristupom i načinom na koji smo igrali - brzo, agresivno, na momente atraktivno. Mislim da je utakmica bila dobra, živa, mi imamo profil igrača koji mogu da igraju na tom nivou. Kada se završi 1:1 onda je to i zasluženo, ali mislim da smo bili bliži pobjedi, imali smo neke situacije neke koje smo mogli da riješimo i u prvom poluvremenu, oklijevali smo sa nekim šutecvima, očigledno je da nam fali završnica i radićemo na tome", kazao je Brnović.

Ivan Brnović
foto: FSCG

Budućnost je, očigledno, napravila pomak u igri sa novim trenerom.

"Tek sam došao, jesam gledao Budućnost na nekim mečevima, ali nisam kompetentan da komentarišem kako je bilo, osim da je po rezultatima to bilo toplo-hladno. Znam šta ćemo da radimo ubuduće, pokušaćemo da držimo ovaj ritam i intenzitet, da napadamo i sa loptom i bez nje. Imamo kapacitet za to i vidjećemo gdje će nas na kraju to dovesti".

Standings provided by Sofascore

Bonus video: