Dečić - Budućnost: Sve je isto - i tabela, i tenzije

Remi (1:1) u derbiju koji je obilježio 50-minutni prekid, Tuzani sačuvali plus tri i bolji međusobni skor, Podgoričani sa novim trenerom pokazali napredak u igri i bili bliži pobjedi

9423 pregleda 14 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dečić je zadovoljniji završio derbi, šok-terapija na klupi Budućnosti uspjela je samo djelimično (1:1).

Podgoričani su, naime, bili bliži pobjedi bez obzira na rani minus, dominirali su većim dijelom meča i pokazali vidan napredak u igri nakon što je prije četiri dana Ivan Brnović zamijenio Mladena Milinkovića na klupi, ali nisu ispunili najvažniji cilj - Tuzani su na DG areni, u utakmici koja je trajala skoro tri sata, sačuvali tri boda prednosti i, jednako važno, bolji međusobni skor.

Dečić će tako završiti prvenstvo bez poraza u četiri utakmice protiv Budućnosti - ima jednu pobjedu, uz tri remija. To, međutim, ne znači da će biti šampion: teoretski, treba da dobije šest od preostalih sedam utakmica, pod uslovom da Budućnost dobije svih sedam. U praksi će vjerovatno trebati i manje, ako se zna da su dva rivala za titulu osvojila manje od 50 odsto bodova u prvih deset proljećnjih kola!

Dečić - Budućnost, Đorđe Despotović
foto: FSCG

I, naravno, za vratom im je Sutjeska - Nikšićani imaju pet bodova manje od Dečića, dva od Budućnosti, sa oba rivala sastaju se još po jednom i od večeras su i zvanično u šampionskoj trci.

Utakmicu na "DG areni" obilježio je 50-minutni prekid, započet sredinom drugog poluvremena, kada je delagat meča tražio da najvatreniji navijači Budućnosti napuste ograđeni dio tribine. "Varvari" su u prvih 20 minuta neprestano zasipali teren bakljama i peterdama, oglušili su se i na "posljednje upozorenje", a dugo im je trebalo da ispune naredbu zvaničnih lica, činilo se i da će ostati na tribini. To bi značilo krajnji prekid, službeno 3:0 za Dečić i šest bodova razlike, ovako su napuštanjem tribine pomogli svom timu.

Varvari
foto: FSCG

Ne samo zato što je Budućnost izjednačila, već i zbog toga što je nakon prekida koji je trajao skoro sat zaigrala neuporedivo bolje.

Drugi važan detalj sa meča su - strijelci. Bojan Matić i Đorđe Despotović, obojica iskusni, iz Srbije, pogodili su mreže u derbiju i pokazali da imaju klasu više od ostalih aktera, baram kada treba dati gol. Prvi ih je postigao već osam u dresu Dečića, drugi pet u dresu Budućnosti.

Matiću je, doduše, značajno pomogao Draško Božović, koji mu je nakon sjajne solo-akcije servirao gol na "tacni", u 10. minutu, dok je na drugoj, u 63, rezervista Despotović završio sve sam - odapeo je sa ivice šesnaesterca, van domašaja za golmana Nikića.

Dečić - Budućnost
foto: FSCG

I treći najvažniji detalj koji je obilježio meč, a mogao je da bude i prvi, drugi, zavisi kako ko gleda na stvari i kako je ko vidio, jeste sporna situacija iz 93. minuta - Drešaj je faulirao rezervistu Petra Grbića, ali sudija Miloš Savović nije procijenio da je to start za penal.

Ostalo je 1:1, ostalo je plus tri za Dečić.

Budućnost je dva puta pogađala okvir gola, osim dominacije i to je razlog zbog kojeg je bila bliži pobjedi - oba puta akter je bio Milan Vukotić, u prvom poluvremenu lopta kao da ga je iznenadila nakon kornera, u drugom je sjajno šutirao ljevicom sa 25 metara.

6:3

je odnos bodova Dečića i Budućnosti u međusobnim duelima. Tuzani su ostvarili jednu pobjedu, uz tri remija. Tri boda je i trenutna razlika na tabeli

Standings provided by Sofascore

Bonus video: