Kolćonerosima nije svejedno: Savić i društvo u "paklu" Vestfalena napadaju polufinale Lige šampiona

Atletiko brani 2:1 iz prve utakmice, Stefan Savić ima priliku da se drugi put u karijeri plasira među četiri najbolja u Ligi šampiona, iako bi u slučaju da dobije žuti karton propustio prvi polufinalni meč

7385 pregleda 1 komentar(a)
Simeone, Foto: Reuters
Simeone, Foto: Reuters

Atletiko je protiv Borusije dominirao i dugo vodio 2:0, uz malo sreće je moglo da bude i tri ili četiri razlike za tim Dijega Simeonea...

“Milioneri” su, međutim, pokazali da nisu zalutali među osam najboljih u Evropi - stigli su do 2:1, a u sudijskoj nadoknadi imali i veliku šansu preko Julijana Branta da izvuku remi.

Sve to je veliko upozorenje za tim crnogorskog asa Stefana Savića (u slučaju da dobije žuti karton ne bi igrao u prvom meču polufinala) koji je najavljen od prvog minuta večeras u revanšu na “Signal Iduna parku”.

Crnogorski reprezentativac, u svakom slučaju, ima priliku da se drugi put u karijeri plasira u polufinale Lige šampiona. Te 2016. umalo je sa Atletikom otišao do samog kraja - Real je u finalu bio bolji nakon izvođenja penala.

Ipak, daleko je Vembli, još uvijek, Atletiko mora da preživi "pakao" dortmundskog stadiona.

Grizman i Savić
Grizman i Savićfoto: Reuters

- Odigrali smo sjajno 70 minuta, a onda je i bilo realno da naš ritam malo opadne. Momenat nepažnje nas je skupo koštao kod gola za 2:1 a kasnije smo imali i sreće - priznao je Simeone.

Navijači su bili adut “kolćonerosa” u prvoj utakmici, sada su na strani Borusije.

- Nisam zabrinut, iako rezultat nije idealan nakon prvih 90 minuta. Mislim da imamo dovoljno kvaliteta da nanesemo štetu Borusiji - jasan je Argentinac.

A trener Borusije Edin Terzić zna šta njegov tim ne smije da dozvoli.

- Moramo da budemo spremni na zamke protivnika. Platili smo zbog dvije greške u prvoj utakmici, sada moramo da odgovorimo drugačije.

Njemački tim će biti oslabljen, izostaće strijelac gola u Madridu Sebastijan Ale.

- Ima problema sa člankom i mora da odmara najmanje sedam dana - kazao je Terzić.

Bonus video: