Igrači Čelsija se svađali ko će da izvede penal, Poketino uznemiren

Petorica fudbalera učestvovala u raspravi ko će šutirati sa bijele tačke, i to kod rezultata 4:0

3679 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Čelsija Maurisio Poketino rekao je da je bio uznemiren zbog rasprave među njegovim fudbalerima oko toga ko će da izvede jedanaesterac u utakmici protiv Evertona u Premijer ligi i upozorio ih je da to više ne rade.

Čelsi je sinoć pobijedio Everton 6:0, a nekolicina igrača raspravljala se ko će da puca penal, na kraju je loptu uzeo Kol Plamer i postigao svoj četvrti pogodak na utakmici.

"Ne mogu da prihvatim takvo ponašanje. Rekao sam im da je to bilo posljednji put da vidim takvu vrstu ponašanja. Nemoguće je tako se ponašati poslije ovakve igre. Ako želimo da budemo dobar tim moramo da se promijenimo i da razmišljamo kao ekipa", rekao je Poketino, preneo je BBC.

Palmer je u 64. minutu postigao gol, što je bio njegov deveti uzastopni pogodak iz jedanaesterca, poslije rasprave u kojoj su oko minut učestvovala petorica igrača Čelsija.

Prvo su Noni Madueke i Nikolas Džekson uzeli loptu od saigrača Maloa Gustoa, a Madueke je prvi stigao do lopte. Intervenisao je iskusni Tijago Silva, poslje čega se Džekson udaljio. Kapiten Konor Galager je prišao Maduekeu i pokazao da preda loptu Palmeru, ali on je odbio, prije nego što je Galager uzeo loptu i predao je Palmeru.

Palmer i Galager su morali da odgurnu Džeksona, koji se ponovo vratio, a zatim su ponovo reagovali Galager i Madueke, čime je rasprava završena.

Trener Čelsija rekao je da su svi igrači znali da je Palmer izabran za izvođača jedanaesteraca.

"Palmer izvodi penale. Palmer odlučuje da li želi da preda loptu saigraču. Važno je to utvrditi. Sada znaju. Šteta. Ovo je proces za mladi tim koji mora mnogo da nauči. Moram da se izvinim pošto navijači širom svijeta gledaju ovakvu situaciju na 4:0 zbog svađe oko penala. Moraju da nauče i da budu profesionalni. Moramo da se koncentrišemo na kolektiv. Ovo je jasan primjer da je to proces i da i dalje moramo da učimo", naveo je on.

Palmer je postigao svih devet golova iz penala u Premijer ligi ove sezone i od njega je u tom segmentu bolji samo bivši fudbaler Mančester sitija Jaja Ture koji je rekorder takmičenja sa svih 11 postignutih penala u jednoj takmičarskoj sezoni.

Palmer je nakon utakmice pokušao da smiri situaciju.

"Drugi igrači su htjeli da izvedu penal, ali ja sam izvođač i želio sam to. Mislim da pokazujemo da svi žele da preuzmu odgovornost. Možda je bilo malo pretjerano, ali svi žele pobjedu, smijemo se i šalimo oko toga", rekao je Palmer.

Bonus video: