Florijan Virc - simbol šampionskog Bajera

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend

2356 pregleda 0 komentar(a)
Bio je talenat, sada je klasa: Florijan Virc, Foto: Reuters
Bio je talenat, sada je klasa: Florijan Virc, Foto: Reuters

Kada je Ćabi Alonso stigao u Leverkuzen plan Bajera je bio da uz njega mladi igrači napreduju i postanu dovoljno skupi na tržištu. Cilj je bio i da klub uporedo nastavi da igra evropska takmičenja i niko nije ni sanjao da će se obje želje lako ispuniti, te da će sezona 2023/24. postati istorijska i šampionska.

Ako je Alonso vođa na “Baj areni”, onda je nagradu za glavnu ulogu na terenu zaslužio Florijan Virc, koji je radeći s Ćabijem postao jedan od najboljih veznih fudbalera na planeti. Zato ga selektor Njemačke Julijan Nagelsman na Euru vidi kao momka oko kojeg treba da se vrti sve u igri “elfa”.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Martines (Aston Vila) - Arsenal mu je prvi klub u profesionalnoj karijeri, a sada se potrudio da “tobdžije” naprave korak unazad u borbi za titulu prvaka Engleske.

ODBRANA

Klajn (Kristal Palas) - pamtiće se momenat kada je Diogo Žota već vidio loptu u mreži za izjednačenje protiv Palasa, a Klajn se pojavio “kao iz vode” i odbranio sa gol linije...

Gvardiol (Mančester siti) - pogodio je maestralno u srijedu protiv Reala u Madridu, a onda efektno zatresao mrežu Lutona na “Etihadu”. Posebno je zanimljivo da je hrvatski defanzivac oba pogotka postigao slabijom desnom nogom.

SREDINA

Virc (Bajer) - i bilo je pravedno da mladi vezista, simbol Bajera, het-trikom obilježi meč u kojem su “farmaceuti” osigurali istorijsku titulu.

Čuameni (Real Madrid) - navijači Majorke su vidjeli kakva je sila francuski vezista. Kod Karla Anćelotija je čovjek za “specijalne operacije”, a na Balearima je pokazao koliko je upotrebljiv u napadu.

Majtland-Najls (Lion) - dijete Arsenala, sada internacionalac u Lionu - postao je junak u velikom preokretu protiv Bresta (od 1:3 do 4:3).

Džaka (Bajer) - ljetos je napravio korak unazad u karijeri i iz Arsenala stigao u Bajer. Ispostavilo se da je za Švajcarca porijeklom s Kosova to bio najbolji potez u karijeri.

NAPAD

Žoao Feliks (Barselona) - njegov momenat inspiracije i makazice sa ivice peterca su napravili razliku - Barsa je tako slavila na gostovanju Kadisu.

Votkins (Aston Vila) - imaju Englezi nedodirljivog Harija Kejna, na cijeni je i Ajvan Toni, ali Sautgejt mora ozbiljno da računa i na Olija, koji je sa 19 pogodaka najbolji domaći strijelac u Premijer ligi.

Isak (Njukasl) - dokazuje se i u dresu Njukasla, nakon što je oduševio Evropu partijama u Sosijedadu i selekciji Švedske.

Lorijente (Sasuolo) - u nekoliko navrata je učinio da odbrana Milana izgleda amaterski.

Bonus video: