Donio im titulu, daju mu ulicu

Grad Leverkuzen ispituje administrativne uslove potrebne da se neka od ulica službeno imenuje u ulicu španskog trenera Ćabija Alonsa, koji je Bajeru donio prvu titulu u istoriji

8466 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jedna od ulica u Leverkuzenu uskoro bi mogla da se zove - ulica Ćabija Alonsa.

Dva dana pošto je Bajeru donio titulu, prvu u istoriji kluba, a nekoliko sedmica pošto je odluči da ostane i naredne sezone, uprkos pozivima evropskih velikana, španski trener mogao bi da dobije čast kakvu ima malo ljudi iz svijeta fudbala.

Njemački "Špigl" je objavio da članovi Gradskog vijeća Leverkuzena odlučili, dan nakon osvojene titule prvaka Bundeslige, da žele da dodijele počasno građanstvo igračima, članovima stručnog štaba, upravi i osoblju kluba.

Sa svoje strane navijači Bajera su otišli korak dalje jer su, na svoju ruku, jednu od ulica koja vodi prema stadionu, "Baj areni", preimenovali u "Xabi Alonso Allee".

Ta navijačka želja mogla bi, međutim, uskoro da postane i stvarnost, piše njemački list, jer grad Leverkuzen ispituje administrativne uslove potrebne da se neka od ulica službeno imenuje u ulicu španskog trenera.

Trenutno je u Leverkuzenu na snazi zakon po kojem ulice ne mogu da nose imena po ljudima.

Bonus video: