Gasperini pred okršaj sa Liverpulom: Jedan od najvažnijih mečeva u istoriji Atalante

U četvrtak se igraju revanš mečevi četvrtfinala Lige Evrope

3581 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atalanta je prije osam dana na „Enfildu” napravila malo čudo pobjedom nad Liverpulom 3:0 i htjela da prizna ili ne - veliki je favorit da se plasira u polufinale Lige Evrope.

Dva puta Đanluka Skamaka i jednom Mario Pašalić su pogađali mrežu „redsa” koji su i prije i poslije meča sa „boginjom” uprskali u Premijer ligi - prvo remijem sa Mančester junajtedom, onda i kada su na svom terenu izgubili od Kristal Palasa.

Liverpul se tako više ne pita u borbi za šampionsku titulu u Engleskoj, sve zavisi od Mančester sitija, pa je tim Jirgena Klopa u teškom momentu pred sjutrašnje gostovanje u Bergamu.

„Znamo da će biti teško. Liverpul je tim koji može sve i moramo da uđemo u revanš s pravim karakterom - imamo 3:0, ali treba da mislimo kao da je 0:0. Ne smijemo da mislimo o rezultatu prve utakmice“, rekao je trener Atalante Đanpjero Gasperini.

Atalanta želi da nastavi evropski put.

„Znamo da nam je ovo jedan od najvažnijih mečeva u istoriji, ako ne i najvažniji. Prije nedjelju dana svakako nismo bili favoriti, ali sada imamo šansu koju ne želimo da propustimo“, dodao je Gasperini.

Pobjednik ovog dvomeča će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Marseja i Benfike.

Revanši četvrtfinala (četvrtak):

Roma - Milan 21.00 (prvi meč 1:0)

Vest Hem - Bajer 21.00 (0:2)

Marsej - Benfika 21.00 (1:2)

Atalanta - Liverpul 21.00 (3:0)

Bonus video: