Mugoša pogodio i protiv najvećeg kluba Južne Koreje

Ukupno to je peti pogodak crnogorskog napadača nakon 10. rundi južnokorejskog šampionata, a bolji učinak od njega sa po sedam golova trenutno imaju tri igrača

4980 pregleda 2 komentar(a)
Mugoša, Foto: Incheon United FC (Facebook)
Mugoša, Foto: Incheon United FC (Facebook)

Ako je i bilo sumnji tokom prošle sezone, kada se mučio sa povredama, da je povratak u Inčon prava stvar one su na startu ove otklonjene - Stefan Mugoša ponovo uživa i trese mreže u crno-plavom dresu.

Nakon dva gola koja je dao šampionu Ulsanu, pa bio strijelac protiv Kvangdžua i Gangvona, crnogorski napadač pogodio je i protiv Jeonbuka, najtrofejnije ekipe Južne Koreje.

Njegov gol stavio je tačku na pobjedu Inčona od 3:0, kojom je klub sa sjevera države skočio na peto mjesto K1 lige.

Bio je to ukupno peti Mugošin pogodak nakon 10 rundi južnokorejskog šampionata, a bolji učinak od njega sa po sedam golova trenutno imaju tri igrača.

Jeonbuk je ove sezone nešto sporije ušao u sezonu, ali se radi o ekipi koja je tokom posljednjih 18 godina bila ubjedljivo najjača u državi - u tom periodu dva puta je bila šampion Azije, a čak devet Južne Koreje. Posljednji šampionski pehar osvojila je prije tri godine.

S druge strane, Inčon nakon izazova tokom istorijskog nastupa u Ligi šampiona i ove sezone pokazuje da bi naredne sezone ponovo mogao da bude dio elite.

Bonus video: