Neviđeno - prvomajski praznik Evropu obojio u žuto, Njemačka slavi "milionere" za peto mjesto u eliti

Trijumf "milionera" podigao Bundesligu do Uefa koeficijenta za pet njemačkih učesnika Lige šampiona - Bajer, Bajern, Štutgart, Lajpcig i Dortmund, koji bi osvajanjem najvećeg trofeja plasirao i Ajntraht

11000 pregleda 4 komentar(a)
Najveća navijačka kultura na svijetu -na Vestfalenu nikada nema praznog mjesta kada igra Borusija, Foto: REUTERS
Najveća navijačka kultura na svijetu -na Vestfalenu nikada nema praznog mjesta kada igra Borusija, Foto: REUTERS

Pari Sen Žermen je na "Vestafeln" sigao kao tek promovisani, novi-stari prvak Francuske, u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisao je drugoplasiranu ekipu iz Španije, Barselonu.

"Sveci" ipak nisu pomogli PSŽ-u na "Vestfalenu", sa kojeg se huk čuo do neba, svijet bruji o nevjerovatnim navijačima Borusije Dortmud koja je u prvoj utakmici polufinala dobila PSŽ sa 1:0.

Junaci u pobjedi su "otpisani đavo", Džejdon Sančo i strijelac Niklas Filkrug.

Razloga za slavlje bilo je i previše, nakon što je u direktnom duelu sa Lajpcigom (4:1), Dortmund gubio borbu za četvrto mjesto, sinoć se plasirao u naredno izanje Lige šampiona, jer je nakon Italije, trijumf "milionera" podigao Bundesligu na nedostižni Uefa koeficijent i pet njemačkih ekipa sigurni su učesnici evropskog elitnog takmičenja.

Od Borusije zavisi i šesto mjesto! Ukoliko sačuva prednost na "Parku prinčeva" i potom podigne najveći klupski pehar u finalu Vemblija, Njemačka će imati šest klubova u Ligi šampiona.

Plasman su obezbijedili prvak Bundeslige Bajer, Bajern, Štutgart, Lajpcig i Borusija Dortmund, a na šestoj poziciji u posljednja tri kola Ajntraht brani pet bodova više od Frajburga.

Bonus video: