Otrant želi da se derbi za prvaka Druge lige igra pred publikom

Lider 2. CFL, Otrant Olimpik nazvao odluku Disciplinske komisije FSCG da Bokelj igra bez publike lošim i neočekivanim rješenjem

6603 pregleda 8 komentar(a)
O prvakui treba odlučiti uz navijače, jer fudbal se igra zbog publike smatraju u Otrantu, Foto: Opština Kotor
O prvakui treba odlučiti uz navijače, jer fudbal se igra zbog publike smatraju u Otrantu, Foto: Opština Kotor

Lider Otrant Olimpik i Bokelj, koji ima dva boda manje u trci su za pobjedu u Drugoj fudbalskoj ligi, koja donosi promociju u domaću fudbalsku elitu.

Bokelj je kažnjen od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza sa dvije utakmice pred praznim tribinama, zbog nemilih dešavanja nakon meča sa Komom.

To znači da će Bokelj do kraja sezone igrati pred praznim tribinama domaće utakmice, jer do kraja u četiri kola dva puta treba da bude domaćin.

U klubu iz Ulcinja smatraju odluku Disciplinske komisje FSCG, neočekivanom!

"Izražavamo veliko žaljenje nakon odluke da se derbi sezone Bokelj - Otrant odigra u Kotoru i bez prisustva publike. Razumijemo sankcionisanje Bokelja zbog loše organizacije utakmice sa Komom, ali smatramo da je trebalo pronaći rješenje u vidu suspenzije njihovog terena pa bi tako oni iskreni i odani ljubitelji fudbala mogli prisustvovati derbiju, zakazanom za 12. maj. Pogotovu imajući u vidu neke ranije odluke Disciplinske komisije u sličnim slučajevima. Jedan od primjera je kazna nakon utakmice Grbalj - Jedinstvo, kaznom da se utakmcia odigra na najmanje 50 kilometara udaljenom stadionu", stoji u saopštenju Otranta i dodaju:

"Otrant Olimpik uvijek je bio i biće na strani istinskih fudbalskih vrijednosti i u nama ćete imati pravog partnera na putu unaprjeđenja ove divne igre i uslova da se crnogorski fudbal i sport razvijaju u okolnostima kojima svi treba da stremimo. Šteta je da se derbi, u kom će se vjerovatno odlučiti novi prvoligaš, ne igra uz prisustvo publike, jer na kraju - zbog navijača se i igra fudbal a sigurni smo da bi stadion bio ispunjen velikim brojem gledalaca", zaključuje se u saopštenju Otranta.

Bonus video: